Εργατική νίκη στο μαγαζί Τριφασικό

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατική νίκη στο μαγαζί Τριφασικό

Μετά και την ανάδειξη και δημοσιοποίηση του ζητήματος από το σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων η εργοδοσία του μαγαζιού κατέβαλλε το σύνολο των χρημάτων που δίκαια διεκδικούσε η απολυμένη εργαζόμενη

Η συναδέλφισσα Β. μέλος του σωματείου είχε απολυθεί από το μαγαζί Τριφασικό στον Κεραμεικό και διεκδίκησε τα νόμιμα δεδουλευμένα της που προέκυπταν από νυχτερινά, Κυριακές, επίδομα καλοκαιριού, αργίες, υπερωρίες. Προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και μαζί με το σωματείο διεκδίκησε από τα αφεντικά του Τριφασικού να της καταβληθούν όλα όσα της χρωστούσε το μαγαζί (Δείτε εδώ) Μετά και την ανάδειξη και δημοσιοποίηση του ζητήματος από το σωματείο η εργοδοσία του μαγαζιού κατέβαλλε το σύνολο των χρημάτων που δίκαια διεκδικούσε η συναδέλφισσα. Η νικηφόρα έκβαση του αγώνα που έδωσε η συναδέλφισσα Β. μαζί με το σωματείο ευελπιστούμε να αλλάξει την συμπεριφορά της εργοδοσίας του μαγαζιού και να μην συνεχίσει να καταπατά εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στο μέλλον.

Ειδικά στην συγκεκριμένη περίοδο που συνολικά τα αφεντικά του κλάδου έχουν ξεσαλώσει και μας ζητάνε να δουλεύουμε με χαμηλά μεροκάματα και ξεχειλωμένα ωράρια, που μας θέλουν ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, το να τα αποδεχόμαστε όλα αυτά με σκυμμένο κεφάλι δεν είναι λύση. Πρέπει να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια μας, να οργανωθούμε όλοι και όλες που δουλεύουμε σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, μεγάλες αλυσίδες και σε κάθε λογής επισιτιστικό κατάστημα. Το σωματείο μας είμαστε εμείς και είναι η δύναμη μας για να αλλάξουμε συνολικά τα πράγματα στον κλάδο αλλά και η απάντηση μας στις ορέξεις κάθε αφεντικού.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

πηγη: left.gr