Πειραιώς -ΣΕΥΤΠΕ: Στάση εργασίας εν μέσω ανακοινώσεων για μέρισμα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραιώς -ΣΕΥΤΠΕ: Στάση εργασίας εν μέσω ανακοινώσεων για μέρισμα

Πειραιώς-ΣΕΥΤΠΕ:«Χλιδή Dubai, με φτωχοποιημένους εργαζόμενους»-Στάση εργασίας εν μέσω ανακοινώσεων για μέρισμα

Αναδημοσίευση από : XTEAMNEWS

Πανελλαδική στάση εργασίας στην τράπεζα Πειραιώς για την Παρασκευή 28/6 (από τις 7:45 μέχρι τις 11:45), ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων και θα ανακοινωθεί η διανομή μερίσματος, προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ). 

Στην ανακοίνωση προκήρυξης της στάσης εργασίας ο ΣΕΥΤΠΕ αναφέρει:

«Η ανακοίνωση διανομής μερίσματος στην επικείμενη Γ.Σ. από το Δ/ντα Σύμβουλο, πλαισιωμένο από τα υψηλόβαθμα στελέχη που έσπευσαν να καρπωθούν το παχυλό bonus δωρεάν διάθεσης μετοχών ύψους € 4,2 εκατ., θα αγνοήσει και πάλι επιδεικτικά τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι οι πραγματικοί συντελεστές αυτής της εντυπωσιακής κερδοφορίας των € 800εκατ. που κατέγραψε η Τράπεζα το 2023.

Ο ΣΕΥΤΠΕ καταγγέλλει ότι πίσω από τη βιτρίνα του rebranding και του ψηφιακού μετασχηματισμού, βρίσκονται οι για πάνω από μία 10ετία μισθολογικά καθηλωμένοι εργαζόμενοι που αδυνατούν πια να βγάλουν το μήνα. Εκείνοι που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσουν όρθιο τον πελατοκεντρικό χαρακτήρα της Τράπεζας με πλεόνασμα ανθρωπιάς και επαγγελματισμού, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.

Είναι ήδη γνωστό ότι παράλληλα με τη συρρίκνωση του δικτύου, η Διοίκηση της Τράπεζας οδήγησε σε «εθελούσια» έξοδο χιλιάδες εργαζόμενους, με αποτέλεσμα η υποστελέχωση να έχει οδηγήσει σε ψυχολογική και σωματική εξουθένωση τους εναπομείναντες εργαζόμενους, την ίδια ώρα που οι πελάτες διαμαρτύρονται εύλογα γιατί καλούνται να κλείσουν ραντεβού μετά από βδομάδες, για την πραγματοποίηση ακόμη και της πιο απλής τραπεζικής εργασίας.

Στις 28/6 οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς θα δώσουν ηχηρή απάντηση απέναντι στην υποστελέχωση και τη διαρκή φτωχοποίηση, διεκδικώντας:

  • Μισθολογική αναπροσαρμογή 10% κατ’ ελάχιστον των αποδοχών του συνόλου του προσωπικού
  • Άμεση στελέχωση όλων των καταστημάτων και υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό.
  • Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης που θα βάζει τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία και την προκλητική καταστρατήγηση του ισχύοντος Κανονισμού Εργασίας.

Απέναντι στο success story της Τράπεζας Πειραιώς που υποβαθμίζει τους εργαζόμενους και περιορίζει την πρόσβαση των πελατών σε ποιοτικές υπηρεσίες και προϊόντα, αγωνιζόμαστε για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και μια Τράπεζα που να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας».

Με την ευκαιρία της κινητοποίησης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΥΤΠΕ, Μανώλης Μπεμπένης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο «XT»:

«Το παραλήρημα μεγαλείου των golden boys της τράπεζας Πειραιώς έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοι έχουν να δουν αύξηση 15 χρόνια, ο Πύργος του Πειραιά φωτίστηκε με τα χρώματα και το νέο σημα της τράπεζας Πειραιώς. Ίσως η πιο μεγάλη διαφήμιση στην Ελλάδα. Διαφήμιση, που παραπέμπει σε χλιδή τύπου Dubai, ενώ σε ακτίνα 200 μέτρων υπάρχουν υποστελεχομένα καταστήματα με εργαζόμενους φτωχοποιημένους. Αλήθεια πόσα secure wallets να στοίχισε αυτή η διαφήμιση; Στον όμιλο με τα υπερκέρδη και life style Μανχάταν, οι εργαζόμενοι πληρώνονται με μισθούς Βουλγαρίας! Την Παρασκευή 28 Ιουνίου στέλνουμε μήνυμα όλοι εμείς οι ανεπαρκείς! Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας για αυξησεις στους μισθούς μας!». Δείτε το βίντεο.

αναδημοσίευση από : XTEAMNEWS