ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ στις 28 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Οι εργαζόμενοι στις Ιδιωτικές Κλινικές με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικής Υγείας (ΟΣΝΙΕ) απεργούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου με αίτημα την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους Βασικούς μισθούς ειδικότητας, κατοχύρωση επιδομάτων, επιδόματα ωρίμανσης συμπεριλαμβανομένης της περιόδου 2012-2023, κατοχύρωση θεσμικών δικαιωμάτων.

Ο Εργοδοτικός φορέας των μεγάλων και υπέρ-κερδοφόρων Νοσοκομείων της Ιδιωτικής Υγείας στην διαπραγμάτευση για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης με την Ομοσπονδία του Κλάδου, «πρότεινε» Κλαδική Σύμβαση με μοναδικό όρο την υποχρέωση των Εργοδοτών για καταβολή του κατώτατου μισθού με την μηδαμινή αύξηση 0,5% ως 1% για όλους τους εργαζόμενους.

Πρότεινε δηλαδή μια κατ’ όνομα Σύμβαση Εργασίας χωρίς την αναγνώριση των βασικών χαρακτηριστικών που συνθέτουν  την Εργασία, χωρίς κατοχύρωση ειδικεύσεων, επαγγελματικών και γενικών επιδομάτων, θεσμικών δικαιωμάτων.

Είναι «πρόταση» απαξίωσης της εργασίας, βαθιάς υποτίμησης των εργαζομένων που γίνεται από τους Εργοδότες των πολυεθνικών ομίλων και funds  της Ιδιωτικής Υγείας που βασίζουν την κερδοφορία τους στους αντεργατικούς νόμους της Κυβέρνησης και αυξάνουν τους κύκλους εργασιών αξιοποιώντας την Κυβερνητική πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η παράταξη ΕΜΕΙΣ/ΑΡΚΙ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές για σύναψη Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους όρους  που έχουν διαμορφώσει τα Σωματεία και η Ομοσπονδία του Κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας.