Συσπείρωση Αγροτικής: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συσπείρωση Αγροτικής: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας που πυροδοτούν την αισχροκέρδεια και ενισχύουν την ακρίβεια στη χώρα μας.

Μια σειρά από βασικά προϊόντα και υπηρεσίες στην χώρα μας έχουν αφεθεί στο «Μαγικό χέρι» της νεοφιλελεύθερης αγοράς (Ρεύμα, τρόφιμα, ενοίκια, στεγαστικά δάνεια) με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ακρίβεια που πλήττει την πλειοψηφία των πολιτών.

Για τους εργαζόμενους που βλέπουν την «ανάπτυξη» και τα κέρδη από αυτήν να καταλήγουν στις τσέπες ολίγων, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ για τον μήνα Φεβρουάριο περίπου το ένα τρίτο των μισθωτών αμείβεται μόνο με 800 ή και λιγότερα ευρώ/μήνα – κι αυτά μεικτά, όχι στο χέρι. Το 53% έχει μεικτό μισθό 1.000 ευρώ ή λιγότερα. Και μόλις το 10% εξ αυτών έχει μεικτό μισθό μεγαλύτερο από 2.000 ευρώ.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την μείωση της αγοραστικής δύναμης σε διψήφιο ποσοστό η οποία έχει πλήξει ιδιαίτερα την μεγάλη μάζα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με μισθούς από 1.000 ως 1.800 ευρώ, δηλαδή περίπου 1.500.000 εργαζόμενους (Ενδιάμεση έκθεση για την οικονομία –ΓΣΕΕ) τότε αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος του προβλήματος.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ απέναντι στις εργοδοτικές πολιτικές που κρατούν καθηλωμένους τους μισθούς μας, διευρύνουν την εργασιακή ανασφάλεια και ψαλιδίζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Οι τράπεζες παρά τα αθροιστικά κέρδη 4 δις το 2023 κι ενώ η ακρίβεια να τσακίζει κόκκαλα, πετάνε ψίχουλα προς τους εργαζόμενους με τη μορφή βοηθημάτων, ενώ την ίδια στιγμή μοιράζουν παχυλά μπόνους και μετοχές στα στελέχη και σπαταλούν αδιευκρίνιστα ποσά σε «μετασχηματισμένα» καταστήματα και διαδικασίες…

Ταυτόχρονα παρά την κερδοφορία οι διοικήσεις των τραπεζών στοχοποιούν εργαζόμενους με αδιαφανή κριτήρια προκειμένου να τους εξωθήσουν σε εθελούσια έξοδο, ενώ προσπαθούν να αλλάξουν προς το χείριστο ή να καταργήσουν τους Οργανισμούς / Κανονισμούς εργασίας.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών που ζητούν δικαίωση, αλληλέγγυοι με τον αγώνα των αγροτών για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, αλληλέγγυοι με τον αγώνα των φοιτητών για δωρεάν δημόσια Παιδεία.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

(ΑΘΗΝΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 11:00)