Απορρίφθηκε η αγωγή Κιμούλη κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών/ Ζητούσε εξοντωτικά ποσά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απορρίφθηκε η αγωγή Κιμούλη κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών/ Ζητούσε εξοντωτικά ποσά

Όπως αναφέρει το ΣΕΗ, «το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η αυτεπάγγελτη διαβίβαση των καταγγελιών κατά του κ. Κιμούλη από το Σωματείο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ήταν καταστατική υποχρέωση του Σωματείου, το οποίο επιθυμούσε την διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έκρινε ότι αποδείχθηκε η αλήθεια του περιεχομένου των καταγγελιών κατά του κ. Κιμούλη»

Όπως αναφέρει το ΣΕΗ σε ανάρτησή του:

Την 29/01/2024 εκδόθηκε δικαστική απόφαση επί της αγωγής του κ. Γιώργου Κιμούλη κατά του Σωματείου μας και τριών εκ των εκλεγμένων μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ομόφωνα αποφάσισε την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ της αγωγής του κ. Κιμούλη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κιμούλης με αυτήν την αγωγή του (εκκρεμεί μία ακόμα που έχει καταθέσει/υποβάλει εναντίον μας) απαιτούσε για την δήθεν ηθική του βλάβη από την δήθεν προσβολή της προσωπικότητας του να του καταβάλουν αφενός το Σωματείο 100.000 ευρώ και αφετέρου ο Πρόεδρος του Π.Σ, ο Εισηγητής της πειθαρχικής του υπόθεσης και το Αντεπιστέλλον μέλος του Δ.Σ. στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έκαστος 50.000 ευρώ, ενώ ζητούσε επιπλέον από όλους εις ολόκληρον την καταβολή για την δήθεν περιουσιακή του ζημία το συνολικό ποσό των 231.227,80 ευρώ.

Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι η αυτεπάγγελτη διαβίβαση των καταγγελιών κατά του κ. Κιμούλη από το Σωματείο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ήταν ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Σωματείου μας, το οποίο επιθυμούσε την διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έκρινε ότι αποδείχθηκε η αλήθεια του περιεχομένου των καταγγελιών κατά του κ. Κιμούλη. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ 
οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ούτε οποιαδήποτε παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας του κ. Κιμούλη από το Σωματείο ή/και από τα τρία εκλεγμένα μέλη του Π.Σ., δεχόμενο ότι σε κάθε περίπτωση εξέλιπε και το στοιχείο του δόλου από μέρους μας, απορριπτόμενων όλων των ισχυρισμών του κ. Κιμούλη περί της δήθεν συκοφάντησης, ή/και δυσφήμισης ή/και εξύβρισης του.

Όπως εξαρχής έχουμε επισημάνει, το ΣΕΗ ενεργούσε πάντα και ενεργεί ακόμα σεβόμενο απόλυτα το Καταστατικό του και, στο πλαίσιο αυτό, προασπίζει τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ διαδικασίες και διεκδικήσεις. Το Σωματείο υπερασπίζεται σταθερά κάθε συνάδελφο απέναντι στην διαχρονική βαρβαρότητα της αντεργατικής νομοθεσίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και κάθε είδους κακοποιητικής και καταπιεστικής συμπεριφοράς, για την διασφάλιση των ελάχιστων καλλιτεχνικών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των ηθοποιών.

Με την απόφαση αυτή, προς ώρας, αποσοβείται ο κίνδυνος διάλυσης του Σωματείου μας, δεδομένου ότι εάν είχε γίνει δεκτή η αγωγή του κ. Κιμούλη και το Σωματείο μας καλούταν να καταβάλλει τα τεράστια εξοντωτικά ποσά που ζητούσε, θα σήμαινε πρακτικά την παύση λειτουργίας του μοναδικού συνδικαλιστικού φορέα των ηθοποιών. Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη κίνηση του κ. Κιμούλη είναι ιστορικά πρωτοφανής, καθώς μέχρι στιγμής κανένας συνάδελφος δεν έχει στραφεί εναντίον του Σωματείου του δικαστικά, αξιώνοντας μάλιστα χρηματικό ποσό τέτοιου ύψους, που ουσιαστικά θα σήμαινε την παύση λειτουργίας 
του Σωματείου μας.

Συνεχίζουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, δυναμικά, ηθικά δικαιωμένοι πλέον, όχι μόνο από τη στήριξη της κοινής γνώμης όλο αυτό το διάστημα, αλλά και από την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

αναδημοσίευση από: left.gr/