ΣΕΕΤ: Μια πρώτη δικαίωση για τους συναδέλφους/ισσες από τις πρώην συνεταιριστικές!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΕΤ: Μια πρώτη δικαίωση για τους συναδέλφους/ισσες από τις πρώην συνεταιριστικές!

Η πρώτη δικαίωση στον αγώνα των συναδέλφων από τις πρώην συνεταιριστικές τράπεζες είναι η σημαντική αύξηση που ήδη έγινε στις αποδοχές τους!

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες παλεύουν  πάνω από 7 χρόνια για τα αυτονόητα: την ένταξη στον Κανονισμό Εργασίας, και την κάλυψη από τις Συλλογικές Συμβάσεις, Κλαδική και Επιχειρησιακή.

Το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος μας, πέρα από την συνάντηση με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, απέστειλε επιστολές και ζήτησε συνάντηση από κόμματα της Ελληνικής Βουλής. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με βουλευτές των κομμάτων: ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Νέας Αριστεράς. Ήδη έχει κατατεθεί ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από την Νέα Αριστερά, ενώ αναφορές προς την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ. Σε αυτές τονίστηκαν οι άνισες εργασιακές και μισθολογικές πρακτικές για τους εργαζόμενους που προέρχονται από συνεταιριστικές τράπεζες, ζητήθηκε η ένταξή τους στον Κανονισμό Εργασίας και η κάλυψή τους από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Η αύξηση στις αποδοχές των συναδέλφων είναι ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση που επιβεβαιώνει το δίκαιο των αιτημάτων μας και διασαλπίζει ότι καμιά προσπάθεια και κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!

Με συσπείρωση στον Σύλλογό μας, οργάνωση και αποφασιστικότητα θα κερδίσουμε αυτά που μας αξίζουν: την ένταξη στον Κανονισμό Εργασίας και την κάλυψη από τις Συλλογικές Συμβάσεις όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα. Οι συνάδελφοι από τις πρώην Συνεταιριστικές Τράπεζες, οι εργαζόμενοι από τα προγράμματα υποτροφιών ΙΚΥ και οι κάθε είδους ειδικοί συνεργάτες με αποδοχές κάτω από τις ΣΣΕ που είναι σε ισχύ, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως δεύτερη κατηγορίας εργαζόμενοι και να υφίστανται διακρίσεις. Με  υπογραφή Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης, όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, θα εκλείψει το καθεστώς διακρίσεων που διαβρώνει τις εργασιακές μας σχέσεις και υπονομεύει την συνοχή μας.

Το ΔΣ

Τηλ. επικοινωνίας: 210 3342254 (12254), 6976 855566