Νόμιμες κρίθηκαν από το Εφετείο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νόμιμες κρίθηκαν από το Εφετείο οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων  Επιχείρησης Μαλαματίνα:

Νόμιμες κρίθηκαν από το Εφετείο Θεσσαλονίκης οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην «Οινοποιία ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».  Νέα απόφαση (1739/2023) καταπέλτης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλες που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις μας.

Η εργοδοσία είχε επιχειρήσει, πέρα από τις αλλεπάλληλες προσφυγές στη δικαιοσύνη, να καταστείλει τον αγώνα μας, να διαλύσει την απεργιακή μας συγκέντρωση με την χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, για να μπορέσει να βάλει ανενόχλητα στο εργοστάσιο απεργοσπάστες (έχουν  κριθεί  παράνομες  οι  προσλήψεις  τους)  στη θέση των απεργών.

Έναν αυτόκλητο υπερασπιστή βρήκαν οι νέοι ιδιοκτήτες της επιχείρησης,    συγγενείς του υπουργού Κώστα Σκρέκα, στο πρόσωπο του τότε υπουργού Εργασίας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος προχώρησε σε ένα δημόσιο κρεσέντο ανακριβειών και ψεμάτων εις βάρος του αγώνα μας και κομπορρημονούσε, χωρίς αιδώ, ότι αυτός είχε «βοηθήσει να βρεθεί επενδυτής»!

Ο Άδ. Γεωργιάδης άλλαξε υπουργείο, μετακινήθηκε από το Εργασίας  στο  Υγείας, χωρίς να απαντήσει στις καταγγελίες μας που είχαμε δημοσιοποιήσει με Δελτίο Τύπου (22/11/2023) και είχαμε ενημερώσει πολιτικά κόμματα, συνδικάτα, τον τύπο και  τα ηλεκτρονικά-ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Τώρα μετά και την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου που επιβεβαιώνει πανηγυρικά τη νομιμότητα των απεργιακών κινητοποιήσεων μας, τι έχει να πει ο λαλίστατος  κ. Αδ. Γεωργιάδης;

Τον καλούμε να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη  από τους εργαζόμενους  της  «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»  που πρόσβαλε στο κοινοβούλιο. Καλούμε την νέα υπουργό Εργασίας  να συμβάλλει στην αποκατάσταση της νομιμότητας.  Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων συναδέλφων μας.