ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ!

09/01/2024

Καταγγέλλουμε σε όλους του τόνους την απόφαση της διοίκησης του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις στέλνοντας στην ανεργία και βυθίζοντας στην απόγνωση δεκάδες εργαζόμενους!

Η διοίκηση του ομίλου επιδεικνύει για ακόμη μία φορά το αντεργατικό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους με την απόφασή της να συρρικνώσει την παραγωγή με κλείσιμο τμημάτων σε υποκαταστήματα και συρρίκνωση ωραρίου.

Με προσχηματικές δικαιολογίες ότι δήθεν η συρρίκνωση και οι απολύσεις οφείλονται στο μηχανισμό επιστροφής χρηματικού ποσού προς το ΕΟΠΥΥ (claw back), η διοίκηση του ομίλου αποκρύπτει το γεγονός ότι αν και η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρέθηκε στην κορυφή του κλάδου με αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών την περίοδο της πανδημίας, τώρα προχωρά με τρόπο ανάλγητο στη μείωση δεκάδων θέσεων εργασίας!

Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι του ομίλου που βίωσαν την εργασιακή εξουθένωση και την εντατικοποίηση την περίοδο της πανδημίας τώρα είναι αναλώσιμοι από την εργοδοσία και οδηγούνται στην ανεργία!

Η διοίκηση της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους που παρήγαγαν αυτή την κερδοφορία με την εργασία και την επιστημοσύνη τους, ως αριθμούς και μισθολογικό κόστος που πρέπει να μειωθεί χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες στις ζωές των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων  αλλά και την υποβάθμιση στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς το κοινό.

Η πρακτική αυτή του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ δεν είναι, ωστόσο, καινούργια, αλλά αντίθετα είναι σε πλήρη συμφωνία  με την εργατοκτόνα πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τους αντεργατικούς νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη που φέρνουν στη χώρα συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και της ανεργίας που υλοποιούν από κοινού εργοδοσία και κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

Καταγγέλλουμε την ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και απαιτούμε να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι όλες οι θέσεις εργασίας στον όμιλο!

Δηλώνουμε την στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους για εργασία και αξιοπρέπεια!

 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!