ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

18-12-2023

Δεν έχει όρια το θράσος και η εκδικητικότητα των εφοπλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ που για ακόμη μια φορά δείχνουν το πραγματικό αντεργατικό τους πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, όταν αυτοί αγωνίζονται για καλύτερους όρους ζωής και εργασίας!

Οι εφοπλιστές όχι μόνο απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και προνομίων, την στιγμή που ο ελληνικός λαός χειμάζεται από την ακρίβεια και την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης της ΝΔ, όχι μόνο αντλούν υπερκέρδη από το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε κατά παραγγελία για αυτούς η κυβέρνηση, αλλά δεν διστάζουν και να προβούν σε ακόμη μία σφοδρή επίθεση, μνημείο αυταρχισμού, κατά των ναυτεργατών που μάχονται για να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες!

Είναι πραγματικά πρωτοφανής η εργοδοτική τρομοκρατία των εφοπλιστών και η στοχοποίηση εις βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και των πρωτοπόρων αγωνιστών του, με την απαράδεκτη πολιτική και δικαστική δίωξη κατά της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της!

Με μία ανυπόστατη και γεμάτη ψεύδη καταγγελία που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πειραιά, οι εφοπλιστές του ΣΕΕΝ φορτώνουν στην ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρο της το μισό Ποινικό Κώδικα και τους καταλογίζουν αξιόποινες πράξεις που δήθεν συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 24ωρής απεργία της 10ης Ιουνίου 2021 που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τα 13 ναυτεργατικά σωματεία!

Με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και διώξεις που θυμίζουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας, επιχειρείται τόσο από τους εφοπλιστές όσο και από τις εισαγγελικές αρχές να χτυπηθούν οι μαχητικοί ναυτεργάτες και η ΠΕΝΕΝ επειδή συμμετείχαν στην πανεργατική απεργία της 10ης Ιουνίου 2021 ενάντια στον νόμο 4808/2021!

Σε αυτή την απεργία κατά του νόμου Χατζηδάκη είχαν συμμετάσχει εκατοντάδες εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν εκείνη την ημέρα ενάντια σε αυτόν τον εργατοκτόνο και αντισυνδικαλιστικό νόμο που διεύρυνε την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και ποινικοποίησε τη συνδικαλιστική δράση φέρνοντας συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα!

Για αυτή τη συνδικαλιστική δράση, επειδή άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, διώκονται και σέρνονται στο δικαστήριο η ΠΕΝΕΝ και ο Πρόεδρος της! Επειδή συμμετείχαν σε μία απεργιακή κινητοποίηση, η οποία είχε μάλιστα την κάλυψη της ΓΣΕΕ!

Μία δίωξη που έχει προφανή πολιτικό και εκδικητικό χαρακτήρα με μόνο σκοπό να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ΝΔ που με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη βάζει στο γύψο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω, στην παντοδυναμία του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, στις συμβάσεις μίας ημέρας και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης!

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές τρομοκράτισης και στοχοποίησης των εργαζομένων, το εργατικό κίνημα θα σταθεί ενωμένο και θα δώσει δυναμική απάντηση!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις κατασκευασμένες κατηγορίες των εφοπλιστών και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόσυρση τους!

Καμία δίωξη στους αγωνιστές ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ και στον Πρόεδρο της!

Θα σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους μας που στοχοποιούνται μέχρι τη δικαίωση τους!