Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα απολυμένης εργαζόμενης και συνδικαλίστριας, Παρασκευή 15.12.23, 20:00

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πάρτυ Οικονομικής Ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα απολυμένης εργαζόμενης και συνδικαλίστριας, Παρασκευή 15.12.23, 20:00

Αγωνιζόμαστε για την δικαίωση της συναδέλφισσας Ευδοκίας Σκοπελίτη, που πριν από πέντε μήνες απολύθηκε με Διευθυντικό Δικαίωμα από την εταιρεία CTS, θυγατρικής του Ομίλου ΟΤΕ.

Μετά από 23 έτη δουλειάς ως διοικητικό προσωπικό και χωρίς να έχει τεθεί ποτέ θέμα χαμηλής απόδοσης ή συμπεριφοράς, ήρθε αντιμέτωπη με μια άδικη και καταχρηστική απόλυση, όταν αρνήθηκε να δεχτεί την “εθελούσια” απόλυση της. Την μετέφεραν σε θυγατρική και την “βάφτισαν” σε μια νύχτα τεχνικό πεδίου. Αφού διεκδίκησε τα δικαιώματά της, προσφεύγοντας τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας, όσο και στην Δικαιοσύνη, εν τέλει απολύθηκε πριν καν βγουν τα σχετικά πορίσματα.

Επιπλέον, ούσα εκλεγμένη στα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου δουλειάς της και αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, η απόλυσή της αποκτά πρόσθετη βαρύτητα.

Δεν είναι η χαμηλή απόδοση στην εργασία η αιτία της καταγγελίας της σύμβασης, αλλά η ενεργή διεκδίκηση, η έκφραση άποψης και η προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης.

Η Ευδοκία δεν το βάζει κάτω και  συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα προκειμένου να πετύχει την επαναπρόσληψή της, μετά και το θετικό πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας.

Την Παρασκευή 15/12/2023 στις 20:00 σας καλούμε στο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στο μπαρ Κλωστήριον, Μυλλέρου 1, Μεταξουργείο, γιατί δεν έχουμε παρά ο ένας την άλλη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία