ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών

Πειραιάς, 16.11.23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών – EDC

Η Ένωση Μονίμων & Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ φιλοξένησε την 3η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Λιμενεργατών – European Dockworkers’ Council-EDC στον Πειραιά.

Στο EDC συμμετέχουν 14 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 12 ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούν περισσότερους από 15.000 λιμενεργάτες.

Στη Γεν. Συνέλευση παραβρέθηκαν 80 συνάδελφοι-ισσες κατά το διήμερο των εργασιών και συζήτησαν μεταξύ άλλων για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Την πρώτη ημέρα απασχόλησαν οι εξελίξεις στη λιμενική βιομηχανία, οι πιθανές επιπτώσεις από την εφαρμογή του ευρωπαϊκού  συστήματος εμπορίας εκπομπών EU-ETS στον κλάδο ενώ λήφθηκαν  αποφάσεις και διακηρύξεις με ομοφωνία. Τη δεύτερη ημέρα στήθηκαν δύο τραπέζια για τα ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία και τα θέματα ισότητας-συμπερίληψης συνολικά στον κλάδο.

Σημαντική η διακήρυξη για την Ειρήνη και τον τερματισμό των ένοπλων συγκρούσεων που εξελίσσονται και έχουν σαν αποτέλεσμα κατεστραμμένες κοινωνίες με χιλιάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές. Στην αγριότητα του πολέμου οι ευρωπαίοι λιμενεργάτες δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και γι’αυτό η Γενική Συνέλευση του EDC αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στα ευρωπαϊκά λιμάνια την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στάσεις εργασίας και δράσεις.  

Στην αγριότητα του πολέμου οι ευρωπαίοι λιμενεργάτες δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί και γι’αυτό η Γενική Συνέλευση του EDC αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στα ευρωπαϊκά λιμάνια την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στάσεις εργασίας και δράσεις.  

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ