ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: 2.500 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ:  ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ … ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: 2.500 ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ:  ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ … ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!

Λήγουν αύριο οι  συμβάσεις 2.500 εποχικών πυροσβεστών που η Κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει για άλλη μία χρονιά να στείλει στην ανεργία!

Αυτοί που ο  ίδιος ο Πρωθυπουργός και τα ΜΜΕ αποκαλούσαν «ήρωες»…αυτοί έγιναν ξαφνικά για την Κυβέρνηση αχρείαστοι και περισσευούμενοι!

Αυτοί που έδωσαν  με σθένος, αυταπάρνηση και επαγγελματισμό τη μάχη με τα φυσικά φαινόμενα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, φυσικό περιβάλλον και περιουσίες…αυτοί έγιναν ξαφνικά για την Κυβέρνηση πλεονάζον προσωπικό και δημοσιονομικό κόστος!

  • Τι κι αν είναι ακόμη νωπές οι πικρές μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Έβρο αλλά και στην Πάρνηθα..
  • Τι κι αν η Θεσσαλία προσπαθεί να επουλώσει της πληγές της από τις πλημμύρες που ισοπέδωσαν την περιοχή..
  • Τι κι αν στην Ελλάδα έχει συντελεστεί ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή με 1.726.260 καμένα στρέμματα μόνο το έτος 2023..

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για όλα αυτά και παρότι είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα, έρχεται να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Η Κυβέρνηση αδιαφορεί προκλητικά για όλα αυτά και παρότι είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι η κλιματική κρίση είναι παρούσα, έρχεται να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζοντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της για τη συρρίκνωση του κρατικού μηχανισμού, τις μειωμένες προσλήψεις και τον περιορισμό του δημοσιονομικού κόστους, ακόμη και σε νευραλγικούς τομείς, απολύει 2.500 εποχικούς πυροσβέστες, ενώ στην Πυροσβεστική υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, σημαντικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό ακόμη και οφειλόμενα ρεπό!

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις των εποχικών πυροσβεστών για να καλυφθούν τα τεράστια κενά, δαπανά δημόσιο χρήμα για απευθείας αναθέσεις, προσλήψεις χιλιάδων «γαλάζιων μετακλητών», πολυάριθμες προσλήψεις αστυνομικών και παπάδων.

Είμαστε αντίθετοι στις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ που στέλνει στην ανεργία 2.500 έμπειρους εποχικούς  πυροσβέστες βυθίζοντας αυτούς και τις οικογένειες τους στην εργασιακή ανασφάλεια!

Είμαστε αντίθετοι στις εγκληματικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ που αφήνει τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στις επόμενες φυσικές καταστροφές υποβαθμίζοντας τον τομέα της πρόληψης!

Τα καταστροφικά φαινόμενα που ζήσαμε κάνουν σαφές ότι οι εποχικοί πυροσβέστες είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (αντιμετώπιση πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, διασώσεις και παροχές βοήθειας) και για αυτό  δικαιούνται μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα!

Στεκόμαστε δίπλα στους εποχικούς πυροσβέστες και διεκδικούμε:

ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ!