ΣΕΥΤΠΕ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη εργαζόμενη της CTS (θυγατρική του ΟΤΕ)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΥΤΠΕ: Ψήφισμα αλληλεγγύης στην απολυμένη εργαζόμενη της CTS (θυγατρική του ΟΤΕ)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CTS ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ

    Το Σωματείο Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ καταγγέλλει την εκδικητική απόλυση εργαζόμενης και συνδικαλίστριας από την εταιρεία CTS, θυγατρική του Ομίλου ΟΤΕ, με διευθυντικό δικαίωμα και με το πρόσχημα της «κακής» αξιολόγησης.

   Η Ευδοκία Σκοπελίτη εργαζόταν για 23 έτη ως διοικητικό προσωπικό, χωρίς ποτέ να υπάρξει νύξη για χαμηλή απόδοση. Μετά από ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο τριών ημερών, την έχρισαν τεχνικό πεδίου, αλλάζοντάς της ειδικότητα. Τα αιτήματά της για μετάθεση σε θέση συμβατή με την προϋπηρεσία, την γνώση και τα προσόντα της αγνοήθηκαν.

   Γι΄ αυτόν τον λόγο είχε προσφύγει σε ένδικα μέσα, όπως και στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ έδινε μάχη και ως ενεργό μέλος του Σωματείου της, εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων CTS και επιλαχούσα για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

    Δεν είναι τυχαία η απόλυση της συναδέλφισσας. Ενόχλησε την Διοίκηση ότι διεκδικεί τα δικαιώματά της με κάθε μέσο.

     Δεν είναι η χαμηλή απόδοση στην εργασία η αιτία, αλλά η ενεργή διεκδίκηση, η έκφραση άποψης και η προσπάθεια συλλογικής οργάνωσης στο χώρο δουλειάς της.

    Η Διοίκηση του ΟΤΕ και των θυγατρικών του, με τις πλάτες του Υπουργού Εργασίας, ο οποίος προεκλογικά και μετεκλογικά, περιοδεύει σε χώρους δουλειάς για να δώσει μαθήματα και να κάνει συστάσεις σε εργαζόμενους, νομίζει ότι θα καταστείλει κάθε ίχνος συνδικαλιστικής δράσης και θα μετατρέψει τα σωματεία σε διακοσμητικούς κομπάρσους. Είναι για αυτούς απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων.

Τα σχέδιά τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Καταγγέλλουμε την καταχρηστική απόλυσή της από την εταιρεία CTS και ζητάμε την άμεση επαναπρόσληψή της.

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

             Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας         

Γοίλιας Ισίδωρος                          Μπεμπένης Εμμανουήλ