Ναυπηγεία Ελευσίνας: Δεν καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα …

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ναυπηγεία Ελευσίνας: Δεν καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα …

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;

Μετά από καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δυτικής Αττικής στην Επιθεώρηση Εργασίας, ήρθε στην επιφάνεια η παράνομη και καταχρηστική πρακτική του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων. Σε έλεγχο που προχώρησε η Επιθεώρηση Εργασίας στα Ναυπηγεία διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν κατέβαλε το Δώρο, όχι μόνο του Πάσχα αλλά και των Χριστουγέννων (!) στο σύνολο των εργαζόμενων αυτήν τη στιγμή στα ναυπηγεία, δηλαδή σε 600 ανθρώπους.

600 οικογένειες στερήθηκαν αυτά που νόμιμα δικαιούνται και βίωσαν στο έπακρο την εργοδοτική αυθαιρεσία, σε συνέχεια της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν ήδη περιέλθει εξαιτίας της απαξίωσης των Ναυπηγείων τα τελευταία χρόνια. Η Επιθεώρηση Εργασίας με έγγραφό της προς τους καταγγέλλοντες, ενημερώνει ότι προχώρησε σε έλεγχο, διαπίστωσε ότι το Δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα δεν καταβλήθηκε ποτέ στο σύνολο των εργαζομένων, ζήτησε γραπτές εξηγήσεις από την εταιρεία, έλαβε υπόμνημα με μη ικανοποιητικές απαντήσεις και προχώρησε στην εισήγηση για επιβολή προστίμου.

Δυστυχώς, πρόβλημα δεν αποτελούν μόνο οι εργοδότες που αυθαιρετούν αλλά κυρίως το γεγονός ότι: βρίσκουν και τα κάνουν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να δημιουργήσει ένα νομικό πλαίσιο, εξαιρετικά ευνοϊκό για την εργοδοτική αυθαιρεσία: διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, Νόμος Χατζηδάκη, κατάργηση του 8ώρου, μείωση των ελέγχων και προστίμων, ψαλίδισμα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ρωτάμε ευθέως τον κ. Χατζηδάκη, τον υπουργό που λέρωσε τα χέρια του με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων, αλλά και όλη την απερχόμενη, δια παντός, ελπίζουμε, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

Αληθεύει ότι το πρόστιμο είναι 3.000 ανά εργαζόμενο;

Αληθεύει ότι το συνολικό πρόστιμο για την παράβαση της εταιτρείας θα έπρεπε να είναι 1.800.000 ευρώ;

Αληθεύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το που εκλέχτηκε το 2019 έβαλε ανώτατο όριο προστίμου στα 50.000 ευρώ;