Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7/10

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την Παρασκευή 7/10

Την Παρασκευή 7/10, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, μαζί με άλλα σωματεία και φορείς, ώστε να παραμείνουν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Καλούμε σε συγκέντρωση στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα, που καταθέτει στο δικαστήριο εκείνη τη μέρα.

Πριν δύο χρόνια οι εργαζόμενοι δείξαμε τη δύναμή μας και διαδηλώσαμε ώστε να κλειστούν στη φυλακή οι δολοφόνοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων η δίκη σε πρώτο βαθμό κράτησε πεντέμισι χρόνια, ενώ κανείς μας δεν έχει ξεχάσει την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως για την αθώωσή τους. Ταυτόχρονα, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οδήγησε, παρά την απόδειξη της ενοχής ως εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες, να πέσουν στα «μαλακά» και αρκετοί απ’ αυτούς μάλιστα να αποφυλακιστούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τη φυλάκιση τους.

Με την ανοχή μάλιστα της έδρας και της αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο και ανάμεσά τους η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα, περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Την Παρασκευή 7/10 να είμαστε όλοι και όλες εκεί για να δώσουμε το ισχυρό μήνυμα ότι δεν ξεμπερδεύεις με το δηλητήριο του φασισμού, όσο δεν ξεμπερδεύεις με το σύστημα που το γεννά.

Την Παρασκευή 7/10 όλοι και όλες έξω από το Εφετείο στις 9 π.μ.