Συγκέντρωση του ΕΚΑ στο Υπουργείο Εργασίας: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές της Μαλαματίνα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκέντρωση του ΕΚΑ στο Υπουργείο Εργασίας: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές της Μαλαματίνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Πρωτ. 8878                                              

Αθήνα, 29/09/2022

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» να απολύσει τους Γιάννη Φραγκίδη, πρόεδρο του Σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων και τον Άρη Μερκενίδη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών, Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών, Βορείου Ελλάδος.

Μέτα την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, κυβέρνηση και εργοδοσία κλιμακώνουν την επίθεση τους στους εργαζόμενους του εργοστασίου οι οποίοι όλο το τελευταίο διάστημα δίνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας την ανάκληση 15 απολύσεων και την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» και ζητά την ανάκληση των απολύσεων εδώ και τώρα, οι οποίες μάλιστα τους γνωστοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της επιχείρησης, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους. 

Καλούμε τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές της Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα στις 5.30μμ, στο Υπ. Εργασίας.

Το Δ.Σ.