ΟΣΜΕ: Στήριξη στην απεργία στην ΟΑΣΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Στήριξη στην απεργία στην ΟΑΣΘ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

24ωρη απεργία

Δευτέρα  18  Ιούλη  2022

          Με το “τρικ” της νομοθετικής ρύθμισης,  συνέχισης καταβολής των αποδοχών των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ, οι οποίες προέκυπταν μέσω της νόμιμης χορήγησης των επιδομάτων, θέσης ευθύνης και ανθυγιεινής εργασίας, επιχειρεί  η Κυβέρνηση και η διορισμένη Διοίκηση  του ΟΑΣΘ, να εξαπατήσει και να κοροϊδέψει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, με σκοπό την αναστολή των ήδη αποφασισμένων και προγραμματισμένων για το επόμενο χρονικό διάστημα απεργιακών κινητοποιήσεων. 

           Ως δήθεν θεματοφύλακας της νομιμότητας η Κυβέρνηση, νομοθετεί  την επιστροφή  αποδοχών, οι οποίες με εντολή της παράνομα παρακρατήθηκαν. 

    Επαναφέρει δηλαδή η Κυβέρνηση, μέσω των προαναφερόμενων επιδομάτων, αποδοχές, οι οποίες επί σειρά ετών και ως αντάλλαγμα της παρεχόμενης εργασίας καταβάλλονταν στους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

         Αποδοχές,  οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν πλέον όρο της ατομικής σύμβασης των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ και δεν μπορούν, χωρίς την συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη τους, να περικοπούν.  

         Ο εξαναγκασμός της Κυβέρνησης επαναφοράς των πετσοκομμένων αποδοχών των εργαζόμενων, υπό το βάρος της κατακραυγής, των εργατικών κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί και την αλλαγή  των σχεδιασμών της Κυβέρνησης, στην κατεύθυνση  δημιουργίας όρων και προϋποθέσεων,  πλήρους ιδιωτικοποίησης της δημόσιας συγκοινωνίας της συμπρωτεύουσας. 

        Με το βλέμμα της η Κυβέρνηση Μητσοτάκη,  στραμμένο στην κατεύθυνση της πλήρους  ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού, επιχειρεί να διαμορφώσει τις ικανές εκείνες συνθήκες, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν αυτό το στόχο. 

   Μεταξύ αυτών των συνθηκών των όρων και των προϋποθέσεων ιδιωτικοποίησης της δημόσιας συγκοινωνίας είναι η κατάργηση και η εξάλειψη οποιουδήποτε εμπόδιου. 

Εμπόδιο για τους “επενδυτάς”- μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, αποτελούν οι εργατικές κατακτήσεις, τα δικαιώματα, μεταξύ των οποίων και οι μισθολογικές παροχές των εργαζόμενων.

        Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο η συμφωνημένη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση, σέρνεται, βολοδέρνει και δεν υπογράφεται. 

       Αυτός είναι ο λόγος, υπαναχώρησης της Κυβέρνησης από τα συμφωνηθέντα.

       Αυτός είναι ο λόγος, της σφοδρής επίθεσης,  την οποία τα τελευταία δύο χρόνια δέχονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. 

       Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στερούνται δεδουλευμένων αποδοχών και δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και η μη απόδοση της θεσμοθετημένης αποζημίωσης στις οικογένειες των θανόντων από Covid συναδέλφων μας οδηγών, οι οποίοι ηρωικά έπεσαν στο καθήκον, εξυπηρετώντας με συνέπεια και αυταπάρνηση το έργο της συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης και της εξυπηρέτησης των πολιτών της. 

          Την επικράτηση αυτών των όρων των συνθηκών και των προϋποθέσεων,  ιδιωτικοποίησης της δημόσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης, κατάργησης δικαιωμάτων, στέρησης αποδοχών και κάθε άλλου θεωρούμενου σε αυτή τη κατεύθυνση ως “εμπόδιου”, δεν θα επιτρέψουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

        Με τερτίπια, ψεύτικες υποσχέσεις, απειλές και εξώδικα, δεν θα κάνουν πίσω.

        Με τον αγώνα τους, τη συσπείρωση και τη δυναμική την οποία έχουν αναπτύξει και διαθέτουν, θα αντιμετωπίσουν τις κυβερνητικές επιθέσεις και τις επιθέσεις της διορισμένης και σε διατεταγμένη υπηρεσία Διοίκησης του Οργανισμού. 

       Ούτε οι κατευθυνόμενες επιθέσεις των πετσοταϊσμένων μέσων ενημέρωσης, με τη μεθόδευση του κοινωνικού αυτοματισμού, τη μετατόπιση των ευθυνών, την ενοχοποίηση των εργαζομένων και τον επαίσχυντο και δόλιο τρόπο κατασυκοφάντησης του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων, είναι ικανές να ανακόψουν την αγωνιστική προσπάθεια των εργαζόμενων δεν θα ευοδωθούν, ούτε θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα.            

        Εκτός της στήριξης των πολιτών της Θεσσαλονίκης, των φτωχών ανθρώπων του μόχθου, των ανθρώπων οι οποίοι κατά τον ίδιο τρόπο υφίστανται την αδικία και έχουν θιγεί από την ασκούμενη, νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, χρησιμοποιούν και μετακινούνται με αυτό το μέσο, και απόλυτα αντιλαμβάνονται τη δεινή θέση στην οποία οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν περιέλθει, υπάρχει και η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ).

         Η Ομοσπονδία, η οποία από τη πρώτη στιγμή είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ, σε στενή συνεργασία με το Σωματείο, συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα τους και με κάθε νόμιμο τρόπο θα συνεχίσει αταλάντευτα να τους υπερασπίζεται. 

        Στην κατεύθυνση αυτή, δικαίωσης των εργαζόμενων, αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης, συνεννόησης και συνεργασίας, αποκατάστασης της νομιμότητας και επιστροφής των εργασιακών σχέσεων στον ΟΑΣΘ, στην προ της κατάργησης καταστρατήγησης και καταπάτησης των δικαιωμάτων τους περίοδο, χαιρετίζουμε τις ήδη προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις, με πρώτη την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, η οποία έχει νομίμως εξαγγελθεί και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18-7-2022.

          Καλούμε τους όλους τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ σε μαζική συμμετοχή στην Απεργία, τη Δευτέρα 18 Ιούλη 2022 και θερμή υποστήριξη αυτού του μεγάλου αγώνα, αποκατάστασης του δίκαιου και της νομιμότητας. 

         Υποστήριξη αυτού του μεγάλου αγώνα αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της δημόσιας συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης και της εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών της. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ