«Φύλλα πορείας» στη ΜΟΔ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Φύλλα πορείας» στη ΜΟΔ

Με ασφαλιστικά μέτρα και συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της ΜΟΔ, την Τετάρτη, απαντούν οι εργαζόμενοι ● Προβλήματα στην υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης πίσω από την κυβερνητική σπουδή των αναγκαστικών μεταθέσεων.

Τελικά οι απειλές κατά εργαζομένων της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), στις οποίες είχαμε αναφερθεί στο άρθρο μας «Εξαναγκαστικός δανεισμός εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας» στο φύλλο της 7ης Ιουνίου, έγιναν πραγματικότητα. Η κυβέρνηση προχώρησε στο τέλος της προηγούμενης βδομάδας σε έκδοση… «φύλλου πορείας» για 10 εργαζόμενους/ες της ΜΟΔ. Το σχετικό έγγραφο είναι λιτό όσο και μια διαταγή: «Σας καλούμε να παρουσιαστείτε στην Διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες η Ομάδα Υποστήριξης Δ.ΥΠ.Α.». Σε παλιότερες εποχές, με τη χρήση καθαρεύουσας στα δημόσια έγγραφα, θα ήταν «εντέλλεσθε όπως παρουσιασθείτε»…

Ούτε ανοιχτή πρόσκληση προς τους/τις εργαζόμενους/ες για να κατατεθούν διαθεσιμότητες, ούτε αξιολόγηση ούτε εισήγηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, ούτε συναίνεση των εργαζομένων – απουσιάζει πλήρως οτιδήποτε περιλαμβάνεται στη μόνη νόμιμη διαδικασία επιλογής εργαζομένων για να μετατεθούν σε άλλη υπηρεσία και εν προκειμένω να διατεθούν στη ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης – πρώην ΟΑΕΔ) για να δουλέψουν για την υλοποίηση προγραμμάτων που εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης (ΤΑΑ).

Ετσι, το εν λόγω έγγραφο, που απεστάλη σε 10 εργαζόμενους/ες της ΜΟΔ δίκην στρατιωτικής διαταγής συνιστά ουσιαστικά «φύλλο πορείας» και ταυτόχρονα διοικητικό «σκουπίδι», αφού είναι παντελώς μη νόμιμο!

Τα γεγονότα

Αρχικά, τους εργαζόμενους κάλεσε να «αυτοδιατεθούν» στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) ο ίδιος ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, αλλά προφορικά και χωρίς να εκκινήσει η νόμιμη διαδικασία και, βεβαίως, χωρίς να ερωτηθούν, παρ’ όλο που η συναίνεσή τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Οταν διατυπώθηκαν ενστάσεις και αρνήσεις εκ μέρους των εργαζομένων, ο υπουργός προχώρησε σε ανοιχτές απειλές του τύπου «αν αρνηθείτε, υπάρχουν δυο επιλογές: είτε η παραίτηση είτε η άδεια άνευ αποδοχών»!

Το δεύτερο βήμα ήταν η κοινοποίηση στους/τις 10 εργαζόμενους/ες εγγράφου με την υπογραφή της γενικής γραμματέως του υπουργείου κ. Γιώτη, που τους καλεί να προσέλθουν στη ΔΥΠΑ. Γνωρίζοντας όμως, τόσο ο υπουργός όσο και η γενική του γραμματέας ότι όλα αυτά είναι μη σύννομα, ανέθεσαν σε άλλον να βάλει την υπογραφή του στο «φύλλο πορείας»: στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης της Γραμματείας Διοίκησης της ΔΥΠΑ, Γ. Καραχάλιο…

Αγανακτισμένοι και διαισθανόμενοι ότι αυτή η ωμά εκβιαστική και μη νόμιμη πρακτική της ηγεσίας του υπουργείου μπορεί να έχει… μέλλον, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να απαντήσουν με ασφαλιστικά μέτρα και με κινητοποίηση-συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της υπηρεσίας (ΜΟΔ) αύριο Τετάρτη.

Να σημειωθεί ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων της ΜΟΔ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ 2014-2020. Αν ισχύσει η παράτυπη «διάθεσή» τους στη ΔΥΠΑ, η συνέχιση αυτής της χρηματοδότησης θα είναι επίσης παράτυπη. Αν μια τέτοια παρατυπία ανακαλυφθεί από τους ευρωπαϊκούς ελέγχους, η χρηματοδότηση αυτή θα ανακληθεί, και τότε η μισθοδοσία των εργαζομένων θα πρέπει να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – μια μορφή ενδεχόμενης απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων για την οποία προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου…

Τι τρέχει με το ΤΑΑ;

Το ερώτημα που ζητεί απάντηση είναι γιατί το υπουργείο δεν ακολουθεί τις νόμιμα προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διάθεση εργαζομένων της ΜΟΔ σε άλλες υπηρεσίες.

Η απάντηση είναι ότι μάλλον τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά με την υλοποίηση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εκταμίευση των σχετικών κονδυλίων.

Οπότε, το υπουργείο βιάζεται «θανάσιμα» και είναι αποφασισμένο να παρακάμψει κάθε νόμιμη διαδικασία. Ο όλος μηχανισμός του ΤΑΑ δεν περιλάμβανε τη ΜΟΔ σε καμία από τις ρυθμίσεις του, με μόνη εξαίρεση την Επιτελική Δομή. Και σε αυτή όμως την περίπτωση, τα θέματα προσωπικού τα ρυθμίζει η ίδια η ΜΟΔ, βάσει του άρθρου 33 του ν. 4914/2022 και των άρθρων 34 έως και 40 του ν. 4314/2017. Προφανώς, οι ιδιώτες σύμβουλοι και οι επιτελικές υπηρεσίες του ΤΑΑ δεν επαρκούν για την υλοποίηση – μια προφανής αλήθεια που η κυβέρνηση ανακαλύπτει κάπως αργά και, πανικοβλημένη, προσπαθεί να καλύψει τις ελλείψεις με τη μέθοδο του «οδοστρωτήρα», ποντάροντας στο ότι οι εργαζόμενοι θα φοβηθούν και θα υποκύψουν στις παράτυπες εντολές.

Πάνος Κοσμάς

πηγή: efsyn.gr