Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και την καταστολή των εργατικών αγώνων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ καταγγέλλει την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων και την καταστολή των εργατικών αγώνων

Η εικόνα των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις πύλες του λιμανιού είναι ντροπιαστική, θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας και ξυπνά πολύ άσχημες μνήμες. Οι λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά έχουμε δώσει δεκαετίες τώρα αγώνες όταν παλεύουμε για το δίκιο μας, έχουμε κάνει αμέτρητες απεργίες, απεργίες πείνας και καταλήψεις. Όχι μόνο δεν μας φοβίζει η αστυνομοκρατία αλλά τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πρακτικές τρομοκράτησης των εργαζομένων όχι μόνο δεν είναι ανεκτές αλλά φέρνουν και τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως συνέβη σήμερα.

Σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου είχε εξαγγελθεί 24ωρη απεργία των συναδέλφων στη ΣΕΠ/COSCO λόγω της καθυστέρησης διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ. Μετά από προσφυγή στη Δικαιοσύνη, Dport και ΣΕΠ/COSCO κατάφεραν να κηρύξουν παράνομη την απεργία αξιοποιώντας τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά κήρυξε εκ νέου την απεργία και πριν εκδικαστεί η νέα προσφυγή της εργοδοσίας,  οι εργαζόμενοι βρήκαν από το πρωί κλειστές τις πύλες του ΣΕΜΠΟ από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Κινητοποιήθηκε ολόκληρος στρατός καταστολής απέναντι στους απεργούς. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ούτε εγκληματίες ούτε τρομοκράτες, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτοί που ξέρουν να λύνουν τα προβλήματα μόνο με τα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, αύρες, την περιβόητη Ομάδα ΔΡΑΣΗ και ειδικές δυνάμεις.

Ενημερώνουμε τους υπευθύνους για την κατάσταση που δημιούργησαν ότι την επόμενη φορά που θα κινητοποιηθεί κατασταλτικός μηχανισμός απέναντι σε απεργούς, στον ΟΛΠ δεν θα σταματήσει η δουλειά για λίγες ώρες μόνο.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ