ΕΜΔ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: Η εντατικοποίηση σκοτώνει

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΔ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: Η εντατικοποίηση σκοτώνει

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του λιμενεργάτη στον ΟΛΠ, η ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ΟΛΠ, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της:

Σήμερα το απόγευμα (25/10/2021) ένας συνάδελφος μας λιμενεργάτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο τέρμιναλ της ΣΕΠ. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στους οικείους και στους συναδέλφους του και απαιτούμε τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Δυστυχώς, ο θάνατος του συναδέλφου μας αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στους εργασιακούς χώρους και στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ όσον αφορά σε θέματα υγείας και ασφάλειας. Οι ευθύνες για το τραγικό συμβάν στο λιμάνι του Πειραιά θα πρέπει ν’ αναζητηθούν όμως και στον τρόπο λειτουργίας που έχει επιλεγεί μια δεκαετία τώρα στο τέρμιναλ της ΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η εντατικοποίηση της εργασίας, η εργολαβοποίηση των εργασιακών σχέσεων με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ο κατακερματισμός των συναδέλφων μας μέσω διαφορετικών εργολάβων είναι παράγοντες που μπορεί ν’αυξάνουν τα κέρδη για τις εταιρείες τους αλλά παράλληλα αυξάνουν και τους κινδύνους για εμάς τους εργαζόμενους. Μια δεκαετία τώρα, δικαίως διεκδικούν οι συνάδελφοι μας λιμενεργάτες στις Προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ να ενταχτούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και η απάντηση που παίρνουν από την εργοδοσία είναι η προσφυγή του ΣΕΒ για να ακυρώσει την ένταξή τους!

Φτάνει πια! Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ιδιωτικά μονοπώλια φέρνουν εντατικοποίηση της δουλειάς, παρασιτική «επιχειρηματικότητα» των κάθε λογής εργολάβων και κινδύνους για τους εργαζόμενους.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων μας στη ΣΕΠ, απεργούμε από σήμερα στις 11μμ μέχρι αύριο Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 11μμ και καλούμε όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 26 Οκτώβρη στις 11πμ στο ΣΕΜΠΟ της ΣΕΠ που αποφάσισαν τα συνδικάτα του Πειραιά.