ΕΝ.Μ. & Δ. ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη γιατί οι ζωές μας μετράνε

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝ.Μ. & Δ. ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη γιατί οι ζωές μας μετράνε

Η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει στην 24ωρη πανεργατική γενική απεργία που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την Πέμπτη 16 Μάρτη για την απόδοση δικαιοσύνης για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και καλεί τα μέλη να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στο Σύνταγμα (στη συμβολή Καραγιώργη Σερβίας και Σταδίου).

Η ελληνική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και ζητά δικαιοσύνη. Η θλίψη και η οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν έχει γίνει πάνδημη απαίτηση για αναζήτηση ευθυνών και απόδοση δικαιοσύνης. Για την ασφάλεια των μεταφορών και των μετακινήσεων δεν δεχόμαστε ότι ευθύνεται η «κακιά η ώρα» και το οποιοδήποτε ανθρώπινο λάθος. Τη σημερινή εποχή που τα τεχνολογικά μέσα και τα συστήματα ασφαλείας έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για να αποτρέπουν τις επιπτώσεις ενός τέτοιου λάθους.

Η θητεία της σημερινής κυβέρνησης διανύει ήδη τον τέταρτο χρόνο κι ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα λύσει τα προβλήματα και τις παθογένειες, το δυστύχημα απέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι πολιτικές που εφάρμοσε όχι μόνο δεν το απέτρεψαν αλλά επιπλέον δεν δείχνει καμιά διάθεση να αναλάβει τις σοβαρές ευθύνες που της αναλογούν ώστε να λάβει έστω και τώρα αποφάσεις και να δώσει λύσεις για την ασφαλή επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων. Οι συνεχιζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές περικοπών, λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας είναι οι κύριες αιτίες για αυτό που συνέβη.

Οι συνάδελφοι σιδηροδρομικοί συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα με αίτημα ασφαλείς συγκοινωνίες για το επιβατικό κοινό αλλά και για τους εργαζόμενους. Το εργατικό κίνημα συμπαραστέκεται και διεκδικεί μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, μέτρα για σύγχρονες και ασφαλείς μαζικές μεταφορές, απορρίπτοντας την πολιτική που μετατρέπει τις συγκοινωνίες από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Διεκδικούμε μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες διότι τέσσερα χρόνια τώρα αντί να ακούσουν τις επανειλημμένες καταγγελίες των σωματείων των σιδηροδρομικών για τα προβλήματα, αντί να συζητήσουν τα αίτια για τα συχνά ατυχήματα και τις δυσχέρειες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των σιδηροδρόμων απειλούσαν με αγωγές ότι δήθεν δυσφημίζουν τις εταιρείες και ακύρωναν με δικαστικές αποφάσεις τις εργατικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα ολόκληρη την κοινωνία κινητοποιείται και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση, ζητά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και ενώνουμε όλοι και όλες τις φωνές μας γιατί οι ζωές μας μετράνε περισσότερο από τα κέρδη τους.

Απαιτούμε:

  • Απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη
  • Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές και μετακινήσεις
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς
  • Άμεση επαναλειτουργία, αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και λήψη μέτρων για την ασφαλή μετακίνηση των αμαξοστοιχιών
  • Ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του συστήματος τηλεδιοίκησης και του δευτεροβαθμίου ελέγχου
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
  • Τερματισμό των αντιλαϊκών πολιτικών λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΣΤΙΣ 11ΜΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ ΣΕΡΒΙΑΣ)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ & ΔΟΚΙΜΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ