O Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA) συμμετέχει στην Απεργία της 3ης Ιουνίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο O Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE (πρώην ΕΘΝΟDATA) συμμετέχει στην Απεργία της 3ης Ιουνίου

Για την απεργία στις 3 Ιουνίου, θα ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο για τα μέλη του Συλλόγου μας, με αποζημίωση του 70% της περικοπής μισθού, σημειώνει στη ανακοίνωση του ο Σύλλογος

Συναδέλφισσες, -οι,

Το αίτημα της οκτάωρης εργάσιμης ημέρας κατακτήθηκε μέσα από εργατικές κινητοποιήσεις σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα όπου η Διεθνής Σύμβαση Εργασίας για το 8ωρο επικυρώθηκε το 1920. Το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί προς διαβούλευση που προβλέπει «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη μας πάει 100 χρόνια πίσω!  

Αυτό που  είχε πολυδιαφημιστεί ότι θα θέσει το νομικό πλαίσιο για την τηλεργασία, ορίζει «Η τηλεργασία συμφωνείται εγγράφως μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου κατά την πρόσληψη ή με τροποποίηση της σύμβασης εργασίας.»   Όμως ατομική συμφωνία εργαζόμενου – εργοδότη, στη χώρα με την υψηλότερη ανεργία στην Ευρώπη, είναι συνώνυμη της λέξης εκβιασμός του εργαζομένου από τον εργοδότη.

Αυτό δείχνει η πραγματικότητα των ατελείωτων απλήρωτων ωρών υπερωρίας στην τηλεργασία, η απαίτηση για εκπαίδευση εκτός ωραρίου, η συνεχής τηλε-ετοιμότητα όλες τις ώρες της ημέρας, της νύχτας (για την παρακολούθηση των μηχανογραφικών συστημάτων), σε Κυριακές και αργίες. Η δικαιολογία ότι έχει εξαντληθεί το budget (και άρα δεν καταγράφουμε όλες τις υπερωρίες) είναι ο άλλος τρόπος για να σου πουν ότι αποφάσισαν  να δουλεύεις τσάμπα. 

Και στη συνέχεια των παραπάνω ανακοινώθηκε η παράταση της εθελούσιας εξόδου ώστε να διώξουν και άλλους τραπεζοϋπαλλήλους και να τους αντικαταστήσουν με εργαζόμενους στο καθεστώς της «εργολαβίας», (outsourcing, flexible capacity) εκτός συλλογικών συμβάσεων όπου οι διατάξεις του νέου νομοσχεδίου να μπορούν να εφαρμοστούν με κάθε ευκολία. 

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

·             Στην κατάργηση  του 8ώρου

·             Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας

·             Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

·             Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

·             Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας

·             Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

·             Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα 

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει το Ε.Κ.Α. (Εργατικό Κέντρο Αθήνας) γιατί τώρα είναι η ώρα να δοθεί η μάχη για να υπερασπίσουμε κατακτήσεις ενός αιώνα, κατακτήσεις που παραλάβαμε από τους αγώνες των πατεράδων και των μανάδων μας και οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Την ίδια ημέρα απεργία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, το Ε.Κ.Π. (Εργατικό Κέντρο Πειραιά), πολλά εργατικά κέντρα και κλαδικές ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα. Οι τραπεζοϋπάλληλοι όλης της χώρας μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία σε όλες τις περιοχές που έχει προκηρύξει απεργία το αντίστοιχο εργατικό κέντρο.

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου, δεν ανοίγουμε υπολογιστές, δεν αγγίζουμε το ποντίκι, αν θέλουμε να έχουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα, να απολαμβάνουν τον κόπο της εργασίας τους και να μην μετατραπούν σε σύγχρονους σκλάβους.

Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις και  συμμετέχουμε στην

Aπεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ.

Για την απεργία στις 3 Ιουνίου, θα ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο για τα μέλη του Συλλόγου μας, με αποζημίωση του 70% της περικοπής μισθού.

Το Δ.Σ.