Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Ενωμένοι, λέμε ΟΧΙ στην απαξίωση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά: Ενωμένοι, λέμε ΟΧΙ στην απαξίωση

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ :

Σκόπιμα ο υπ. Άμυνας δημιουργεί αφήγημα, 

με στόχο να δικαιολογήσει την ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

υπέρ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ» 

Ο υπ. Άμυνας σε πρόσφατη τοποθέτηση του, σε επιτροπή στην Βουλή, με περίσσιο θράσος ανάφερε, ότι η μισθοδοσία των εργαζομένων στα ναυπηγεία αύξησε το κόστος των Υποβρύχιων. Μισθοδοσία που προκύπτει μέσω του προγράμματος της απευθείας συνεργασίας εργαζομένων & Πολεμικού Ναυτικού και έγινε λόγω της εγκατάλειψης, τόσο του ναυπηγείου, όσο και των υποβρύχιων στην τύχη τους, από τους ιδιώτες «επενδυτές» και ενώ αυτοί ήδη είχαν καρπωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Γνωρίζει ο Υπουργός πόσα πλοία πέρα από την ολοκλήρωση των υποβρύχιων συντηρούνται και επισκευάζονται αυτό το διάστημα από τους εργαζόμενους; 

Αυτός δεν είναι που έταζε και μπόνους επιβράβευσης που όμως ποτέ δεν έδωσε; 

Γνωρίζει πόσα ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΗΚΑΝ από τα δημόσια ταμεία ΧΑΡΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ; 

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΕΚΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. 

Οι μεν Γερμανοί πήραν ΔΙΣ ευρώ και ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑΟι δε Άραβες 365εκ. και δεν έβαλαν ούτε βίδα. Χάρη στην εργασία και την τεχνογνωσία των εργαζομένων τα υποβρυχια αρχικά αφού διασώθηκαν όταν οι ιδιώτες τα άφησαν στην τύχη τους τελικά  ολοκληρώθηκαν. 

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε αντίθεση μάλιστα και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού πέρσι στην ΔΕΘ μας πετάει για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ όπως τότε αρχικά τα 2 χρόνια  (2012-2014),  μόνο που αυτή τη φορά ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ μετατρέποντας ως ζητούμενο μέχρι και τις αποζημιώσεις μας.

Σκόπιμα ο υπουργός δημιουργεί αφήγημα με στόχο να δικαιολογήσει την ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της κυβέρνησης, υπέρ ΙΔΙΩΤΩΝ «ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ» για τα ναυπηγεία. ΙΔΙΩΤΕΣ που 2 φόρες καρπώθηκαν κρατικό χρήμα ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΕΚΒΙΑΖΑΝ το Ελληνικό Δημόσιο που βρέθηκε 2 φόρες μάλιστα όμηρος τους. ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ, ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» ΤΟΥΣ.

Τώρα θέλουν μέσα από τέτοιες τοποθετήσεις να δικαιολογήσουν την πολιτική τους που οδηγεί στην επανάληψη για τρίτη φορά του ίδιου έργου, μέσω του νέου προγράμματος κατασκευής των φρεγατών. 

Η ΟΜΟΦΩΝΑ από τους εργαζόμενους προτεινόμενη λύση για την επόμενη μέρα του ναυπηγείου αποτελεί μονόδρομο. 

Τους ιδιώτες τους ζήσαμε.

Μόνη  λύση που εγγυάται το Δημόσιο συμφέρον, το πρόγραμμα των φρεγατών και το μέλλον του ναυπηγείου και κατ επέκταση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας είναι το κράτος να πάρει τον έλεγχο του ναυπηγείου, ώστε να μην βρεθεί στο κοντινό μέλλον πάλι όμηρος από κάποιον ιδιώτη «επενδύτη». Το παράδειγμα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, την πρόταση αυτή επιβεβαιώνει.

Τα περί ξένων ναυπηγείων μόνο ως άστοχα εκβιαστικά διλλήματα μπορούν να θεωρηθούν. Ναυπηγείο για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλά και το σύνολο των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού έχουμε. Συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες πολιτικές μέσω των ιδιωτικοποιήσεων στόχευσαν να το απαξιώσουν και να το κλείσουν. Οι εργαζόμενοι που η σημερινή κυβέρνηση απολύει το κράτησαν ζωντανό. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ  ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ και της ζωής μας, ακόμα και αν κάποιοι επιχειρήσουν να μας διασπάσουν, διαχωρίζοντας μας για την επόμενη μέρα, σε λίγους και εκλεκτούς από την μία  και σε  μη εκλεκτούς από την άλλη.