ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ: Βουλευτής καλεί τους πολίτες στο γραφείο του για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ: Βουλευτής καλεί τους πολίτες στο γραφείο του για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ:

Με έκπληξη διαβάσαμε και εμείς, το  Δελτίο Τύπου του έκπληκτου, κατά δήλωσή του, Βουλευτή Καστοριάς, ο οποίος, μετά από συνάντησή του με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, που τον ενημέρωσε για τα πολλά προγράμματα του ΟΑΕΔ, καλεί τους πολίτες:
“να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ, στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση”.

Ενημερώνουμε τον κ. Βουλευτή, ότι ο ΟΑΕΔ υπάρχει για να εξυπηρετεί ανέργους, ανεξαρτήτως πολιτικών προτιμήσεων, στον βαθμό που του δίνεται η δυνατότητα από αυτή την Κυβέρνηση. Ο ΟΑΕΔ δεν προσφέρεται για ρουσφέτια και εκδούλευση και δεν υπάρχει για να εκμεταλλεύεται οιοσδήποτε την αγωνία των ανέργων. 

Οι Βουλευτές και η Κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τους ανέργους μέσα από θεσμικές διαδικασίες και όχι μέσα από πρόσκληση σε πολιτικά γραφεία για δήθεν ενημέρωση. Οι Βουλευτές ψηφίζουν τους νόμους. Η Βουλή ψήφισε πρόσφατα την οικονομική «απογύμνωση» του ΟΑΕΔ και η παρούσα Κυβέρνηση αφαίρεσε από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού θεσμοθετημένους πόρους πάνω από 2 δις ευρώ, που προορίζονταν για τη στήριξη των ανέργων και την καταπολέμηση της ανεργίας. Άραγε όσο πιο «γυμνός» ο Οργανισμός, τόσο πιο μεγάλο το ρουσφέτι;;;

Ο κ. Βουλευτής, αν θέλει να στηρίξει το έργο του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να ζητήσει τη στελέχωσή του με προσωπικό, την επαναφορά των οικονομικών πόρων στον ΟΑΕΔ μέσω των εισφορών και άλλες θεσμικού τύπου παρεμβάσεις, που ενισχύουν τη διαφάνεια και τη στήριξη των ανέργων. 

Η εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως των ανέργων θα πρέπει να γίνεται επίσημα και όχι , μέσω βουλευτών και μέσω «τηλεφώνων που πέφτουν».

Αγωνιζόμαστε για έναν ΟΑΕΔ στην Υπηρεσία του πολίτη και όχι για ρουσφέτια και εκδούλευση των ανέργων. 

                    Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος                          Ο Γ.Γραμματέας

Μακράκης Γ.                         Τηλιγάδας Κ.