ΣΥΔΑΠΤΤ: Ψήφισμα – Στηρίζουμε τον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Ψήφισμα – Στηρίζουμε τον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.ΨΗΦΙΣΜΑ/ΚΑΛΕΣΜΑ

Αθήνα, 10/02/2021

Η παιδεία φεύγει, η αστυνομία έρχεται

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο κλείνει σχολές και μειώνει τους φοιτητές.Να αποσυρθεί!

Στηρίζουμε τον αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας!

Εδώ και 20 μέρες χιλιάδες φοιτητές κατακλύζουν τους δρόμους κάθε Πέμπτη, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως. Οι φοιτητικοί σύλλογοιέχοντας στο πλευρό μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους σπάσανε στην πράξη την τρομοκρατία, χαλάσανε τα σχέδια της κυβέρνησης.Μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου-έκτρωμα από το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίαςεπέλεξε να καταθέσει νύχτα το επίμαχο νομοσχέδιο με ακόμα πιο σκληρές διατάξεις. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν τα σχέδιά τους! Δεν πρόκειται να τουςχαρίσουμε τις σπουδές και τις ζωές της νεολαίας, των παιδιών μας.

Είναι εμπαιγμός, η κυβέρνηση να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς και ο Πρωθυπουργός να παραβιάζει τους περιορισμούς είτε στην Πάρνηθα είτε στην Ικαρία είτε αλλού αλλά να επικαλούνται την απαγόρευση των συναθροίσεων για την «προστασία της δημόσιας υγείας»!!

Δε θα ανεχτούμε να αντιμετωπίζουν τη νέα γενιά σαν εγκληματίες!

Η αναβάθμιση των σχολών γίνεται με προσλήψεις προσωπικού και αύξηση χρηματοδότησης, όχι με διαγραφές και όρια φοίτησης στα ν+2 και ν+3!

Το κόστος σπουδών μεταφέρεται στις πλάτες των φοιτητών, ενώ όσα κατακτήθηκαν με αγώνες βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες μαθητές να πετιούνται έξω από τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει ένα πανεπιστήμιο που όποιος αντιδρά ή θα διώκεται ή θα διαγράφεται. Οι σπουδές με αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα. Αυτό το δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες, επιχειρούν να αναιρέσουν με την αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια εν μέσω πανδημίας, με την οποία χιλιάδες μαθητές υποψήφιοι δε θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα πριμοδοτεί τα ιδιωτικά κολέγια.

  • Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε συμμετοχή στο απογευματινό φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή, την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Πέμπτη 11/2
  • Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου
  • Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία.
  • Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες
  • Όχι στην θέσπιση βάσης εισαγωγής.
  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
  • Καμία ποινική δίωξη σε βάρος συλλογικών φορέων, φοιτητών, εργαζομένων για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Για το Δ.Σ.

 Η πρόεδρος                           Ο Γ. Γραμματέας

Βασιλική Χριστοπούλου              Γιώργος Καπετανάκης