«Κλήση για προκαταρκτική εξέταση» στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Κλήση για προκαταρκτική εξέταση» στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

«Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ

Σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων καταγγέλλουν τις τελευταίες μέρες οι υγειονομικές ομοσπονδίες του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο μάτι τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη πρώτης γραμμής με την πανδημία και επιχειρεί να επιβάλει «σιωπή» σε όσους διαμαρτύρονται.

Η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου έλαβε κλήση για να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας για να δώσει εξηγήσεις για κινητοποίηση που έγινε στις 24 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Υγείας για τη λήψη μέτρων προστασίας Με βάση το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έλαβε «κλήση για προκαταρκτική εξέταση» για να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας και «προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με το νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις».

Αυτή είναι η δεύτερη ποινική δίωξη, ύστερα από αυτήν στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκο και επιδόθηκε στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου χθες.

«Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας. Οσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι», δήλωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

ΠΗΓΗ