ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

14-7-2022

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε που η κυβέρνηση της Ν.Δ του Μητσοτάκη με την εγκαθίδρυσή της στο Μαξίμου μετασχηματίστηκε σε καθεστώς. Ένα καθεστώς κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση του μετεμφυλιακού καθεστώτος του προγονικού «Εθνικού Συναγερμού» τότε που κυριαρχούσε η ξενοδουλεία, ο μακαρθισμός, η αλαζονεία και το ταξικό μίσος για τις τάξεις που είτε δεν ανήκαν στην κατηγορία των «αρίστων», είτε αρνούνταν να την υπηρετήσουν ως δουλοπάροικοι.

Τρία χρόνια που κατέδειξαν με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο σε όλους μας το πώς αντιλαμβάνεται το καθεστώς Μητσοτάκη την δημοκρατία, την δημόσια υγεία,την παιδεία, τα εργατικά, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Τρία χρόνια που άφησαν πίσω τους 30.000 νεκρούς επειδή η Μητσοτάκης Α.Ε δεν σταμάτησε ούτε εν μέσω πανδημίας να απαξιώνει το ΕΣΥ.

Τρία χρόνια μητσοτακικού τύπου διακυβέρνησης που κατρακύλησαν την χώρα μας στην 108η θέση παγκοσμίως σε ότι αφορά την ελευθεροτυπία και στιγμάτισαν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης με τόσες μαύρες κηλίδες που είχαμε πολλές δεκαετίες να δούμε.

Τρία χρόνια ταξικού πολέμου της αριστοκρατίας του Μητσοτάκη και των διαπλεκόμενων με αυτήν «τζακιών» εναντίον της εργατικής τάξης και ειδικά της οργανωμένης δημοκρατικά έκφρασής της. Αφού πρώτα αλλοίωσαν μεθοδικά και συστηματικά σχεδόν ότι φιλεργατικό υπήρχε στο εργατικό δίκαιο καταργώντας ακόμα και θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα (οκτάωρο, ΣΣΕ, αμοιβές κλπ), σειρά είχε η επίθεση στον εργατικό συνδικαλισμό και στους εκλεγμένους συνδικαλιστές, που ξεσήκωναν και κατάγγελναν κρατώντας με αξιοπρέπεια και λεβεντιά τη σημαία του σωματείου τους, της ομοσπονδίας τους του συνδικαλιστικού κινήματος.

Προσπάθησαν και προσπαθούν να εξοντώσουν ηθικά οικονομικά και πολιτικά κάθε ελεύθερη και δημοκρατική φωνή χρησιμοποιώντας τους ίδιους τρόπους και τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και σχεδόν καθημερινά.

Πριν λίγες ημέρες η δικαιοσύνη απεφάνθη όχι μόνο για τα ποσά που βρέθηκαν στα κιτάπια των ωρυόμενων τάχα θυμάτων της «σκευωρίας της Novartis» (που με το βούλευμα ανώτατων δικαστών αποδείχτηκε ότι ποτέ δεν υπήρξε) ποσά τα οποία απλά χαρακτήρισε ως «αδιευκρίνιστα» χωρίς ανάγκη περαιτέρω έρευνας, αλλά και για:

Το «έγκλημα» του συνδικαλιστή μέλους του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ και εργαζόμενου στο Δήμο Καισαριανής Γιώργου Χαρίση.

 Ποιο ήταν το έγκλημά του;

Ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα ψηφίσματα αλληλεγγύης συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μια εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου που έχει βρεθεί στο στόχαστρο του δήμαρχου Κονδύλη. Γι’ αυτό λοιπόν το «έγκλημα» η πρωτόδικη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Αθηνών ήταν καταδικαστική για τον συνδικαλιστή που τόλμησε να κάνει απλά το καθήκον του, να υπερασπιστεί δηλαδή το δίκιο μιας εργαζόμενης.

Τα ίδια περίπου και στην περίπτωση του Απόστολου Κασιμέρη, πρώην μέλους του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων ΕΘΕΛ–ΟΑΣΑ και επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητη Παρέμβαση, ο οποίος τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο και το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της εταιρείας με πενθήμερη αργία, επειδή αναδημοσίευσε στοιχεία για σοβαρά λάθη σε προσλήψεις οδηγών και άσκησε κριτική, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής του δράσης τολμώντας να μιλήσει για αυτά σε δύο τηλεοπτικά κανάλια.

Στον Ευαγγελισμό ο γιατρός Ν. Σκούφογλου απολύθηκε γιατί είχε το «θράσος» να επισημάνει τους κινδύνους από τις ελλείψεις στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας.

Στην ΕΑΒ η διοίκηση υπέβαλε μηνύσεις και αγωγές εναντίον πέντε μελών του σωματείου εργαζομένων απαιτώντας τους άκουσον άκουσον να καταβάλλουν 532.000 ευρώ γιατί τόλμησαν να μιλήσουν για τις σκανδαλώδεις αναθέσεις της συντήρησης πολεμικών αεροσκαφών σε εργολάβους ανεκπαίδευτους και χωρίς ειδική πιστοποίηση.

Η παράταξη μας εκφράζει δημόσια την αλληλεγγύη της στους παραπάνω συνδικαλιστές και δηλώνει ότι όπως πάντα θα είναι παρούσα με όλα της τα μέλη σε κάθε συνδικαλιστικό και κοινωνικό αγώνα για δίκιο δημοκρατία και ελευθερία.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους υγειονομικούς που συνελήφθησαν και διώκονται γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά και δημοκρατικά έξω από το σπίτι του «Μωυσή» – Μητσοτάκη ο οποίος τους …αντάμειψε για τις μάχες που έδωσαν στα δημόσια νοσοκομεία με την πανδημία καταδικάζοντας τους στον αργό θάνατο της διαθεσιμότητας και μετά της ανεργίας.

Με όσα κάνει αυτή η αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση που απειλεί τρομοκρατεί και ποινικοποιεί τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος επιχειρώντας να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης ανασύρει στη μνήμη μας και θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το λόγο του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία 22/10/1944.

«…ο δικός μας σκοπός είναι ένας: Πώς θα ζήσει καλύτερα ο λαός μας!

Όταν ήταν εδώ ο κατακτητής, αυτοί θέλανε τότε την τάξη. Εμείς θέλαμε την αταξία για να κάνουμε ανυπόφορη τη ζωή του κατακτητή. Τώρα αυτοί θέλουνε την αταξία. Μα εμείς θέλουμε την τάξη. Αυτοί είναι οι οργανωτές του εμφυλίου πολέμου για να εκμεταλλεύονται το λαό μας. Αυτοί είναι οι λύκοι, που προσπαθούν να κατασπαράξουν το κοπάδι, εμάς, εσάς, όλους μας, το λαό δηλαδή…»

Γραφείο τύπου ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ