ΕΚΑ: Φτάνει πια, ΩΣ ΕΔΩ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ: Φτάνει πια, ΩΣ ΕΔΩ
Δελτίο Τύπου ΕΚΑ 2021/01/25
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!

Με αφορμή την καταγγελία από την Ολυμπιονίκη, Σοφία Μπεκατώρου, δεκάδες γυναίκες, εργαζόμενες, φοιτήτριες και αθλήτριες βρήκαν το κουράγιο να αποκαλύψουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης. Άλλωστε και οι καταγγελίες που διαχρονικά δέχονται τα συνδικάτα για εργοδοτική τρομοκρατία και βία ενάντια στις γυναίκες συναδέλφους δεν είναι λίγες. Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει κάθε πράξη βίας απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες και σε κάθε άλλη γυναίκα.
Η χυδαία και εμετική ανάρτηση συνδικαλιστή από τη Ρόδο, δεν προσέβαλε  μόνο την καταγγελία μιας γυναίκας δημοσιογράφου, αλλά εκφράστηκε με τον πιο αποκρουστικό τρόπο για τις γυναίκες συνολικά, για τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, συνολικά στο τουρισμό, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Τέτοιες απόψεις και τέτοιοι συνδικαλιστές δεν έχουν θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας να παλέψουν ενάντια σε όλους τους παράγοντες που ενισχύουν την γυναικεία ανισότητα καθώς και κάθε μορφής σεξουαλικής βίας.
Να δυναμώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.
(PDF) (DOC)