Eurostat / Τριπλό «στίγμα» για την Ελλάδα στην απασχόληση των γυναικών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eurostat / Τριπλό «στίγμα» για την Ελλάδα στην απασχόληση των γυναικών

Τρεις ελληνικές περιφέρειες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ ως προς το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών σε υπηρεσίες έντασης γνώσης.

Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2019 οι γυναίκες παρότι αποτελούσαν το 46% του συνολικού εργατικού δυναμικού, κάλυπταν το 59% ή τρεις στις πέντε θέσεις εργασίας, όταν αυτές αφορούσαν υπηρεσίες έντασης γνώσης. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε αυτόν τομέα καταγράφονται στην Λιθουανία και την Λετονία με 67%.

ΓΡΑΦΗΜΑ EUROSTAT ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΝΩΣΗ 2019
Eurostat

Σε περιφερειακό επίπεδο, η κεντρική και δυτική Λιθουανία καταγράφει ακόμη υψηλότερο ποσοστό για τις γυναίκες εργαζόμενες σε αυτές τις θέσεις, ενώ με 68% ακολουθούν το Οπόλσκι στην Πολωνία, η Κάτω Νορμανδία στη Γαλλία, η Δυτική Φινλανδία και άλλη μία πολωνική περιφέρεια, το Σβιετοκρζίσκι. 

Στις χειρότερες θέσεις, βρίσκεται το «δικό μας» Βόρειο Αιγαίο με 40%, ακολουθούμενο από το Νότιο Αιγαίο και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με 41% (μαζί με την αυτόνομη ισπανική περιοχή της Θέουτα, στην αφρικανική ακτή απέναντι από το Γιβραλτάρ).

ΓΡΑΦΗΜΑ EUROSTAT ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΝΩΣΗ 2019
Eurostat

ΠΗΓΗ