Το «μπάχαλο» του ΟΑΕΔ: Δουλειά την Κυριακή, ψηφιοποίηση στα χαρτιά και απειλές από τη διοίκηση

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το «μπάχαλο» του ΟΑΕΔ: Δουλειά την Κυριακή, ψηφιοποίηση στα χαρτιά και απειλές από τη διοίκηση

Το απόλυτο μπάχαλο φαίνεται πως επικρατεί στον ΟΑΕΔ, το φορέα που έχει αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο να αναχαιτίσει την ολοένα και αυξανόμενη ανεργία. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μια σειρά από αλλοπρόσαλλες επιλογές της Διοίκησης του Οργανισμού, που συνοδεύονται και από απειλές. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων γνωστοποιεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις που ζητήθηκε σε προϊσταμένους να μεταβούν στο γραφείο τους κυριακάτικα για να καλυφθούν τυχόν αστοχίες της διοίκησης…

Τα παράλογα όμως δεν σταματούν εδώ. Η Ομοσπονδία καταγράφει τις εξής κραυγαλέες περιπτώσεις:

  • Αιτήσεις ανεργίας έχουν χρεωθεί σε υπηρεσίες με δύο άτομα προσωπικό, με έναν υπάλληλο ασφάλισης.
  • Υπηρεσίες έχουν να επεξεργαστούν αιτήσεις αρμοδιότητάς τους ίδιας ημερομηνίας με τις φιλοξενούμενες κλπ
  • Επισήμως ζητείται εργασία ΣΚ αφού Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι δόθηκε εντολή σε ΚΠΑ για διεκπεραίωση ΕΤΑ, άλλης υπηρεσίας, μέχρι τη Δευτέρα!!!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, που διαπιστώνεται ότι η πίεση έχει ενταθεί πάρα πολύ προς εργαζομένους, δίδονται εντολές οι οποίες συνοδεύονται από απειλές (θα πέσουν κεφάλια).

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων επισημαίνεται προς τη διοίκηση ότι «ο ΟΑΕΔ δεν έχει ψηφιοποιηθεί παρά μόνο στα Δελτία Τύπου. Επισημαίνουμε στον κ. Διοικητή ότι τις δικές του ευθύνες για καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων δεν θα τις χρεωθούν οι εργαζόμενοι. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του και την αποτυπώνει στα Δελτία Τύπου που ο ίδιος εκδίδει, όπως το ΔΤ 27/10 που μας ενημερώνει ότι υποβλήθηκαν 240 χιλιάδες αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα. Μας ενημερώνει μάλιστα, ενημερώνοντας και την ελληνική κοινωνία, ότι έχουμε αύξηση των αιτήσεων σε σχέση με πέρυσι κατά 69%. Μπράβο κ. Διοικητά! Τα καταφέρατε! Καταφέρατε να αυξήσετε της αιτήσεις και τις προσδοκίες των αιτούντων, αλλά όχι τους δικαιούχους! Καταφέρατε να αυξήσετε τη δουλειά στα ΚΠΑ κατά 69%, αλλά όχι τους δικαιούχους.»

Οι συνδικαλιστές του Οργανισμού κάνουν λόγο για ένα φαινόμενο. «Περιφερειακοί να παροτρύνουν Υπαλλήλους των ΚΠΑ2 να προβαίνουν σε πλασματικές (χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και αποδοχή της θέσης από τον άνεργο) υποδείξεις στα προγράμματα ΝΘΕ…»

ENDISY