«Αυθαίρετα και σκοπίμως μεταχρονολογημένα» τα πρόστιμα για τη συμβολική δράση κατά της έμφυλης βίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αυθαίρετα και σκοπίμως μεταχρονολογημένα» τα πρόστιμα για τη συμβολική δράση κατά της έμφυλης βίας

«Σκοπίμως ετεροχρονισμένα» είναι τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις εννέα φεμινίστριες χθες για συμβολική δράση που πραγματοποίησαν κατά της έμφυλης βίας, όπως καταγγέλλουν, καθώς η αστυνομία έγραψε ότι ο έλεγχος έγινε στις 20:26, ενώ έγινε λίγο μετά τις 16:00 που ήταν το κάλεσμά μας, 4 ώρες διαφορά. «Προφανώς προσπαθούν να καλύψουν κάπως τις τόσες ώρες παράνομης κράτησης στο ΑΤ Συντάγματος» σημειώνει η συλλογικότητα «Το Μωβ». Μια από τις συλληφθείσες περιγράφει όσα βίωσε. «Βλέπω επίσης ότι λίγο μετά τη σύλληψή μας φωταγωγήθηκε το κτίριο της βουλής με σύνθημα κατά της βίας. Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να γελάσω. Μετά έρχεται ο θυμός» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Σεργίδου.

 Aris Oikonomou / SOOC

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι εννέα προσαγωγές φεμινιστριών που πραγματοποίησαν συμβολική δράση σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Επιβολή προστίμων σε όλες, καθώς και σχηματισμός δικογραφίας για υποτιθέμενη παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως καταγγέλλουν οι φεμινιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στη συμβολική δράση αλλά και οι ίδιες οι συλληφθείσες, τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν είναι σκοπίμως μεταχρονολογημένα. «Η αστυνομία έγραψε ότι ο έλεγχος έγινε στις 20:26, ενώ έγινε λίγο μετά τις 16:00 που ήταν το κάλεσμά μας, 4 ώρες διαφορά! Προφανώς προσπαθούν να καλύψουν κάπως τις τόσες ώρες παράνομης κράτησης στο ΑΤ Συντάγματος…» αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Το Μωβ» παραθέτοντας σχετικό φωτογραφικό ντοκουμέντο από πρόστιμο που επιβλήθηκε σε μια από τις γυναίκες.

από τη σελίδα «Το Μωβ»

«Μας έκοψαν πρόστιμα και στα χαρτιά της σύλληψης μας έγραψαν λάθος ώρα σύλληψης . Αρνηθήκαμε να υπογράψουμε φυσικά» σημειώνει, από πλευράς της η Κατερίνα Σεργίδου από τη Συνέλευση 8 Μάρτη η οποία με μια εκτενή ανάρτηση της περιγράφει το χρονικό όλων όσων έζησε χθες.

«Κράτησαν μια από εμάς αφαιρώντας της αρχικά το δικαίωμα της νομικής εκπροσώπησης»

«Προσπάθησαν να μας εμποδίσουν από το να ανοίξουμε το επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία πανό μας. Ένα πανό που έγραφε: « Δεν μας σωπαίνουν! Δεν μας προστατεύει η καραντίνα από την πανδημία της έμφυλης βίας». Αφού κρατήσαμε για λίγα λεπτά το πανό μας, ανοιχτό στα σκαλάκια του Συντάγματος και αφού ξεκινήσαμε να αναχωρούμε, ακούσαμε από έναν αστυνομικό ασύρματο τη φράση «Εγκλωβίστε τις». Η αστυνομία μας περικύκλωσε και εκεί μας είπαν ότι θα μας προσαγάγουν., χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο και αφού είχαμε δείξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα και μηνύματα που δικαιολογούσαν τη μετακίνησή μας. Προσπάθησαν να μας βάλουν όλες μαζί σε ένα αστυνομικό βαν. Αρνηθήκαμε να στριμωχτούμε όλες μαζί και ζητήσαμε 9 περιπολικά. προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ζητήσαμε ένα για την κάθε μία. Τελικά μας μετέφεραν σε ομάδες των τριών. Στο τμήμα περιμέναμε πολλές ώρες. Κράτησαν μια από εμάς αφαιρώντας της αρχικά το δικαίωμα της νομικής εκπροσώπησης» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση της:

Πρώτη μαρτυρία, 25η Νοεμβρίου, 2020

Πριν από λίγο μας επέτρεψαν να φύγουμε από το Α.Τ Συντάγματος. Επί 5 ώρες…

Δημοσιεύτηκε από Katerina Sergidou στις Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020

 «Μέσα σε όλη τη βία και την καταστολή που βιώσαμε, ζήσαμε και στιγμές αμέριστης αλληλεγγύης και στήριξης»

Σε ανάρτηση της την οποία συνοδεύει από βίντεο με όλα όσα συνέβησαν η φεμινιστική συλλογικότητα Συνέλευση 8 Μάρτη σημειώνει ότι «χτες μέσα σε όλη τη βία και την καταστολή που βιώσαμε, ζήσαμε και στιγμές αμέριστης αλληλεγγύης και στήριξης» ευχαριστώντας όσους και όσες στάθηκαν στο πλευρό τους.