ΠΟΕΕΤ προς κ. Μητσοτάκη: Προστατέψτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που στήριξαν τη χώρα 10 χρόνια τώρα!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕΕΤ προς κ. Μητσοτάκη: Προστατέψτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που στήριξαν τη χώρα 10 χρόνια τώρα!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΤ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ!

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας για απ’ ευθείας διάλογο μεταξύ μας αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής, γιαυτό τον λόγο επιλέγουμε αυτή την μορφή επικοινωνίας.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Την Πέμπτη 19/11/2020 μας κοινοποιήθηκε η απόφαση από τον ΟΑΕΔ, όπου ουσιαστικά σταματάει η μονομερής αίτηση αναστολής σύμβασης (534€) και κάνουμε αίτηση για Ταμείο Ανεργίας (400€).

Αντιλαμβάνεστε πως εδώ μειώνεται η βοήθεια προς τους εποχικά εργαζόμενους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και το χειρότερο είναι πως με δεδομένο πως το Ταμείο Ανεργίας έχει διάρκεια 3 μήνες και 5 ημέρες, θα υπάρξει ένα δίμηνο (Φεβρουάριος, Μάρτιος) χωρίς καθόλου εισόδημα!!! Η πρόταση μας έχει κατατεθεί και εγγράφως στο Υπουργείο Εργασίας μήνες τώρα:

  1. Να συνεχιστούν οι αναστολές σύμβασης μέχρι και τον Μάρτιο του 2021 και αργότερα κάναμε αντιπρόταση:
  2. να συνεχιστούν οι αναστολές σύμβασης μέχρι και τον Δεκέμβριο ώστε το Ταμείο Ανεργίας να καλύψει το τρίμηνο Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο. Παράλληλα κ. Πρωθυπουργέ χάθηκε φέτος το επίδομα αδείας, καθώς κανείς συνάδελφος που ήταν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης δεν το έλαβε, τώρα χάνουμε και πάνω από το 50% του «δώρου Χριστουγέννων» καθώς αντί να υπολογιστεί επί του ονομαστικού μισθού υπολογίζεται στα 534€.

Οι συνάδελφοι που έχουν ξεκινήσει την διαδικασία αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, λαμβάνουν απαντήσεις από τους κατά τόπους ΟΑΕΔ οι οποίες είναι αντίθετες στις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως για παράδειγμα με την μείωση στα 50 ένσημα που χρειάζεται φέτος για να βγει κάποιος στην επιδότηση.

Το ανησυχητικό όμως είναι πως βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ να απαντούν στους εργαζόμενους, πως όπως ορίζει η τροπολογία του 2013 όπου επανήλθε το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους, αν έχουμε περάσει τις 400 ημέρες επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια δεν δικαιούνται επιδότηση για φέτος, υπολογίζοντας στις ημέρες επιδότησης και την παράταση έκτακτου χαρακτήρα που δόθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

ΑΥΤΟ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Οι εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης (επισιτισμός) είναι κυριολεκτικά στο αέρα αφού όλο αυτό το διάστημα της κρίσης δεν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όσοι δεν βρήκαν δουλειά φέτος το καλοκαίρι, πήραν έκτακτο επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο το οποίο παρά τις εξαγγελίες από τον ΟΑΕΔ για παράταση 2 μηνών οι συγκεκριμένοι δεν ήταν δικαιούχοι, γιατί το επίδομα αυτό ήταν εκτάκτου χαρακτήρα.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχουμε υπογράψει από 12/12/2019 Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Επισιτισμό (αφορά 400.000) εργαζόμενους και ουδέποτε έχει κηρυχτεί ως γενικώς υποχρεωτική, παρόλο που έχουμε ακολουθήσει όλα τα βήματα του σχετικού νόμου.

Τώρα λοιπόν στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της Κλαδικής Σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, οι εργοδότες απαιτούν μειώσεις μισθών σχεδόν 20%.

ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ;
ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ;

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2021.

Δεν μπορούμε να ακούμε άλλο για τα 37 δις αποθεματικό και τα 534€ να γίνονται 400 ή και 0 σε πολλές περιπτώσεις.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

Οι μειώσεις μισθών από την μεριά μας δεν γίνονται αποδεκτές καθώς και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που ζητούν οι εργοδότες.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας για περαιτέρω εξηγήσεις.