Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ, κι οι καλοί της μαθητές δεν ξεκουράζονται ποτές…

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ, κι οι καλοί της μαθητές δεν ξεκουράζονται ποτές…
  • Ανακοίνωση ΑΡΜΕ 13.11.2020

Να λοιπόν που απορούσαμε γιατί η Μενδώνη ψάχνει αυτούς που έκαναν στάση εργασίας. Να λοιπόν γιατί κάποιοι από το απέναντι πεζοδρόμιο του ΣΤΕ μας κοιτούσαν με τους γιακάδες σηκωμένους. Να λοιπόν που ήξεραν τι έκαναν όταν έγραφαν στο τέλος των ανακοινώσεών τους «σας παρακολουθούμε». Να λοιπόν γιατί τα μέλη της ΕΕ της ποευππο που ανήκουν στην ΔΗΣΥΠ ήταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών και με χαιρεκακία απολάμβαναν το αίτημα προσωρινής διαταγής εργαζομένων του ΤΑ που έμπαιναν σε αναστολή εργασίας. Να λοιπόν γιατί η ανακοίνωση της ΔΗΣΥΠ πρέπει να πάει σε όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο του ΥΠΠΟ, αλλά και όλου του ελληνικού δημοσίου. Να λοιπόν που ο δοσιλογισμός της δεκαετίας του 40 άφησε απογόνους.

Εν μέσω του δεύτερου και πιο επικίνδυνου κύματος της πανδημίας και με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να ανησυχούν για την επόμενη ημέρα, οι συνάδελφοι στο ΥΠΠΟΑ έχουμε το θλιβερό προνόμιο να γινόμαστε με συχνότητα, που η αλήθεια είναι δεν μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν, ανακοινώσεων από την γραμματεία της ΔΗΣΥΠ που όλως τυχαίως απαρτίζει και την πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ.

Παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον την κατρακύλα της συγκεκριμένης ομάδας που τυφλωμένη από το πάθος της και την ακόρεστη ανάγκη της για επίδειξη δύναμης και εξουσίας ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από την δημόσια παρέμβαση για τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου της εργασίας.

 Για την συγκεκριμένη ομάδα, δεν υπάρχει πανδημία παρά μόνο όταν είτε ως Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, είτε ως γραμματεία ΔΗΣΥΠ θα αποθεώνει την αγαπημένη τους υπουργό και την κυβέρνηση ξεπερνώντας σε ύμνους ακόμα και την παράταξη της ΔΑΚΕ. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη για την υγειονομική κρίση που με ευθύνη της κυβέρνησης μετατρέπεται σε οικονομική κρίση και κρίση δικαιωμάτων και θεσμών.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αρχαιότητες στο σταθμό μετρό Βενιζέλου με την απόσπαση και επανατοποθέτησή τους, πρόταση που έχει βρει σύσσωμη την αντίδραση διαπρεπών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων αλλά και επιστημονικών φορέων τόσο ελληνικών όσο και διεθνών. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με το χουντικό νομοθέτημα που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις πορείες. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

 Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη καλώντας τους συναδέλφους στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του δημοκρατικού κόσμου έξω από το Εφετείο την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις διώξεις συναδέλφων και τις αυθαίρετες μετακινήσεις από την πολιτική ηγεσία. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταπάτηση σε πλείστες όσες περιπτώσεις βασικών αρχών προστασίας των αρχαιοτήτων, των μνημείων, του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με την υποστελέχωση των υπηρεσιών του υπουργείου και το επιχειρούμενο σχέδιο ιδιωτικοποίησης ζωτικών δομών του ΥΠΠΟΑ, όπως με την μετατροπή των μεγαλύτερων δημόσιων μουσείων σε ΝΠΔΔ. Δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

 Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις απαράδεκτες «αναστολές σύμβασεις εργασίας» που επέβαλλε ο εκλεκτός της συγκεκριμένης ομάδας εκκαθαριστής στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ρίχνοντας στον καιάδα μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα κάνουν γιορτές χωρίς μισθό και ένσημα. Δεν έχουν βρει τον καιρό να γράψουν ούτε μία λέξη, τους απασχολούν άλλα για το πολύπαθο Ταμείο αλληλοβοήθειας γνωστά σε όλες και όλους τους εργαζομένους στο ΥΠΠΟΑ.

 Δεν έχουν βρει ούτε μία λέξη να ενημερώσουν για τις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο που καταργούν το οκτάωρο 100 χρόνια μετά την θέσπισή του, περιστέλλουν το δικαίωμα στην απεργία, περικόπτουν συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. Τα δικά τους προνόμια να μην χαθούν, που αναγνωρίζουμε ότι τα έχουν κατακτήσει με πολλή προσπάθεια, κι όλα τα υπόλοιπα ας καταστραφούν.

 Δεν έχουν πρόβλημα να ζητήσουν μάλιστα, συνδικαλιστές όντες, στοιχεία για το ποιοι και πότε απεργούν, όταν ξέρουν πολύ καλά, ότι αυτά δίδονται στις οικονομικές υπηρεσίες για να γίνει η σχετική κράτηση από τον μισθό. Έχουν ξεχάσει, ότι έστω και τυπικά εκπροσωπούν εργαζομένους και δεν κρατούν πια ούτε τα προσχήματα. Επιχαίρουν, όταν μέθοδοι που θεωρούσαμε ότι έχουν ξεπεραστεί ξαναβγαίνουν από την ναφθαλίνη για να εκφοβίσουν και να δημιουργήσουν κλίμα. Αλήθεια δεν καταλαβαίνουν ότι ξύνουν πια τον πάτο του βαρελιού;

Είναι φανερό ότι η συγκεκριμένη ομάδα, πότε ως Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και πότε ως γραμματεία ΔΗΣΥΠ, έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια, αλλά και με την ανάγκη να εκπροσωπεί εργαζόμενους και να διεκδικεί εις όφελος τους. Έχουν μπερδέψει την συλλογική διεκδίκηση με το ατομικό βόλεμα. Εργαλεία τους η συκοφαντία, η ψευδολογία, όπως έχουν κάνει πολλές φορές εξάλλου ειδικά, όταν αναφέρονται σε συλλόγους που δεν ασκούν οι ίδιοι την διοίκηση όπως είχαν μάθει στο παρελθόν, η ατελείωτη υμνολογία στις κυβερνητικές επιλογές.

Όλοι όσοι συμπαραταχθήκαμε στο ενωτικό και αδιαμεσολάβητο εγχείρημα του ΑΡΜΕ, το κάναμε γιατί δεν αντέχαμε άλλο το πνιγηρό και τοξικό περιβάλλον που είχε επιβάλλει η συγκεκριμένη ομάδα στα συνδικαλιστικά του υπουργείου, απομειώνοντας την ανάγκη για την συλλογική και ανεξάρτητη διεκδίκηση των αιτημάτων του συνόλου του συναδέλφων. 

Οι ίδιοι έχουν καταλάβει, ότι οι συνάδελφοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας και όπως είναι φυσικό δεν τους αρέσει. Τους ενημερώνουμε, ότι αντίθετα με την δική τους τοξική αντίληψη σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τους συνδικαλιστικούς όρους με ειλικρίνεια, διαφάνεια χωρίς προσωπικά ωφελήματα. Οι συνάδελφοι το γνωρίζουν, καιρός να το καταλάβει και η συγκεκριμένη ομάδα. Θα συνεχίσουμε ενωτικά, με πνεύμα αλληλεγγύης και επίγνωσης των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων που μας δίνει η συγκυρία.

Αφήνουμε στην συγκεκριμένη ομάδα το θλιβερό προνόμιο να μεταφέρει στις τάξεις των εργαζομένων τις κυβερνητικές επιταγές, αντί να μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζομένων στην κυβέρνηση. 

Εμείς στο ΑΡΜΕ προφανώς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε την γραμματεία της ΔΗΣΥΠ – Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ στο άθλιο μονοπάτι των επιθέσεων και της απώλειας της ευθυκρισίας, του ψεύδους, της λάσπης που γυρνάει πάντα στον εντολέα, της συκοφαντίας.

Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε και θα περιμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον πότε η συγκεκριμένη ομάδα μέσα από τα όργανα που ελέγχει θα προκηρύξει αυτοτελώς μία, έστω μία κινητοποίηση, εκτός αν είναι αρκετά κουρασμένοι από τις άνευρες κινητοποιήσεις που προκήρυσσαν και συμμετείχαν μόνο οι ίδιοι στο διάστημα πριν τις εκλογές του 2019. 

Θα περιμένουμε να πάρουν όσες ανάσες θέλουν και θα τους καλοδεχτούμε στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων για την υπεράσπιση βασικών δημόσιων αγαθών, όπως είναι η πολιτιστική κληρονομιά, τα μνημεία και τα δικαιώματα όλων όσων τα υπηρετούν.