Δίκη για τα πλαστά δάνεια του «αμαρτωλού ταμείου: Η κ. Μενδώνη δεν διεκδικεί τα κλεμμένα και την τιμωρία των ενόχων;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δίκη για τα πλαστά δάνεια του «αμαρτωλού ταμείου: Η κ. Μενδώνη δεν διεκδικεί τα κλεμμένα και την τιμωρία των ενόχων;

Για τις 24 Φλεβάρη έχει οριστεί η δίκη για τα πλαστά δάνεια στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Υπουργείο Πολιτισμού. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν τελικά οι επί δεκαπενταετίας πρόεδρος του Ταμείου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ/ΔΗΣΥΠ Ι. Τσακοπιάκος και Διευθυντής του Ταμείου Γ. Βλαντής, μαζί με άλλα 12 μέλη της διοίκησης του ΤΑΥΠ-ΥΠΠΟ της περιόδου 2012-2014, για υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσιου ύψους άνω των 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση των «πλαστών δανείων», δηλαδή δάνεια και τα βοηθήματα τα οποία υποτίθεται ότι είχαν λάβει από το Ταμείο που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα υπάλληλοι του Υπουργείου και τα οποία όχι απλά δεν είχαν ζητήσει ποτέ, αλλά αγνοούσαν πλήρως πως η διοίκηση είχε εισηγηθεί δάνειο εκ μέρους τους πλαστογραφώντας την υπογραφή τους όπως οι ίδιοι είπαν στο tvxs. Υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ μάλιστα ήταν αυτοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ενημερώνοντας τις αρχές ότι αν και τα δάνεια εμφανίζονταν να έχουν εγκριθεί και εκταμιευθεί στο όνομά τους, οι ίδιοι ουδέποτε τα ζήτησαν ή τα εισέπραξαν.

Η υπόθεση των «πλαστών δανείων», μία από τις πολλές διώξεις που αφορούν το σκάνδαλο του “αμαρτωλού” Ταμείου του ΥΠΠΟΑ, αφορά δίωξη για 5 κακουργήματα (συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος, ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, απιστία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες) κατά των μελών της Διοίκησης του Ταμείου το χρονικό διάστημα 2012-2014, που θα εκδικαστεί στις 24/2/2022 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρεται από τις συνεχείς προσπάθειες της Λ. Μενδώνη να πρσοτατεύσει τους κατηγορούμενους με σειρά πράξεων και παραλείψεων, που έχει αποκαλύψει το tvxs.gr.

Παρά την στήριξη που είχαν από τη Λίνα Μενδώνη, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Όμως, το Υπουργείο συνεχίζει να είναι απόν από την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ είναι ο άμεσα ζημιωμένος φορέας! Τα χρήματα που έκαναν φτερά από το Ταμείο ήταν χρήματα από αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία του ΥΠΠΟΑ, που κατευθύνονταν σε ένα Ταμείο που είχε ιδρύσει με νόμο το ΥΠΠΟΑ και με τον ίδιο νόμο διόριζε τη διοίκηση του.

Το ΥΠΠΟΑ δεν ενδιαφέρεται να επιστραφούν τα χρήματα που έκαναν φτερά; Το Υπ. Πολιτισμού δεν έχει παρασταθεί ως τώρα ως πολιτική αγωγή στη υπόθεση για να διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων που έκαναν φτερά και την τιμωρία των ενόχων, ως οφείλει.  Τι έχει να πει επ αυτού η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών;

αναδημοσίευση από: tvxs.gr/

της Φωτεινή Λαμπρίδη