Πρόεδρος ΠΟΘΑ: «Mπορεί να φοράμε μάσκα, αλλά έχουμε φωνή κάτω από τη μάσκα»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόεδρος ΠΟΘΑ: «Mπορεί να φοράμε μάσκα, αλλά έχουμε φωνή κάτω από τη μάσκα»
  • Θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία θα παραμείνουν κλειστά από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις περιοχές που βρίσκονται στην ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Λίγες ώρες πριν εφαρμοστούν τα μέτρα στους χώρους Πολιτισμού μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Κώστα Κεχαγιόγλου.

Από την Μαρία Βασιλοπούλου

Πώς βλέπετε τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους χώρους πολιτισμού;

«Aπό την αρχή της πανδημίας είμαστε οι πρώτοι που μπαίνουμε σε απαγόρευση εργασίας. Πιστεύουμε ότι στοχοποιούνται άδικα οι χώροι Πολιτισμού. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν εφαρμοστεί στους χώρους πολιτισμού με άψογο τρόπο, δεν συνδέονται με κρούσματα και, εν πάσει περιπτώσει, εφόσον η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση πρέπει να πάρει τώρα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης για τους ανθρώπους του Πολιτισμού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είμαστε ο πρώτος πληττόμενος κλάδος και ο τελευταίος κλάδος σε μέτρα στήριξης. Οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση αυτή την στιγμή. Πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και αποζημιώσεις για όσες παραστάσεις έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί. Αυτή τη στιγμή μπαίνουμε σε μία δύσκολη περίοδο και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει διάθεση ταυτόχρονα με τις εξαγγελίες να υπάρξουν και μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους».

Ποιά είναι τα βήματά σας από δω και πέρα;

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες, ο κλάδος μας βρίσκεται σε τεράστιο περιορισμό δραστηριότητας. Ό,τι έγινε το καλοκαίρι ήταν ελάχιστο, ό,τι πήγε να ξεκινήσει τον Οκτώβριο ήταν πολύ περιορισμένο. Μέσα στην εβδομάδα πολλά θέατρα και μουσικές σκηνές θα ξεκινούσαν τις παραστάσεις τους, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Τώρα όλα ακυρώνονται, αλλά δεν μένουμε εκεί. Πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την Τέχνη και τους ανθρώπους, αυτό είναι το κεντρικό μας σύνθημα. Και μπορεί να φοράμε μάσκα, αλλά έχουμε φωνή κάτω από τη μάσκα».

athina984.gr