ΕΑΕΚ: Οι αγώνες δεν αδειοδοτούνται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΕΚ: Οι αγώνες δεν αδειοδοτούνται

Ενοχλήθηκε το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ από το κάλεσμα πολιτικών κομμάτων στις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την επαναφορά του ιδιώνυμου.

Τα στελέχη ωστόσο της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥΠ δε φαίνεται να ενοχλούνται από το γεγονός ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση ψηφίζουν μαζί την κατάργηση του δικαιώματος της κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ακόμη περιμένουμε τα μέλη της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥΠ να τοποθετηθούν δημόσια για τη στάση των κομμάτων τους που ψηφίζουν χέρι – χέρι την κατάργηση δημοκρατικών δικαιωμάτων και συλλογικών κινηματικών διεργασιών.

Στην ίδια κατεύθυνση και η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) παρόλο που διοργανώνει διαφορετικές συγκεντρώσεις από την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και εργατικά κέντρα. Αντί να υπάρχει η θεσμική και η κοινωνική πίεση με αναφορά στην αντι-συνταγματικοτητα διατάξεων του νομοσχεδίου και το επιστημονικό συμβούλιο της ΒΟΥΛΗΣ κι ένα καθολικό δημοκρατικό κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ μαζί με τη ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) ασχολείται με το αν κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα καλεί τους εργαζόμενους μέλη του να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις.

Για μας σαν Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση στην ΑΔΕΔΥ θα ήταν ευχής έργο όλα τα πολιτικά κόμματα να καλούν τους εργαζόμενους μέλη τους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις δράσεις των συνδικάτων… Δυστυχώς όμως κάποια κόμματα δεν μπορούν να το κάνουν γιατί είναι τα ίδια που εισηγούνται και με την ψήφο τους βάζουν τους κοινωνικούς αγώνες στο «γύψο» .