ΟΣΜΕ: Η δημοκρατία σε κίνδυνο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΜΕ: Η δημοκρατία σε κίνδυνο

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατία σε κίνδυνο

Με επιστροφή στο μαύρο, καταδικασμένο στη συνείδηση του ελληνικού λαού σκοτεινό παρελθόν, επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει το κύμα της οργής και της κοινωνικής δυσαρέσκειας. 

Με μεταγλωττισμένο χουντικό νομοθέτημα και πρόσχημα την προστασία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, θέτει νέους όρους περιορισμού των δημόσιων συναθροίσεων. 

Με βάναυσο τρόπο, παραβιάζοντας  συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, θέτει επί της ουσίας τις κοινωνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκτός νόμου. 

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι καταργείται,  οι  κοινωνικές  αντιδράσεις  ποινικοποιούνται.

Η επιχείρηση ελέγχου της κοινωνίας, περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης, περιστολής και κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι σε εξέλιξη. 

Η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η νομοθετική παρέμβαση  αναστολής απαγόρευσης  της πολιτικής επιστράτευσης κατά διάρκεια της απεργίας και η αναβίωση του παρελθόντος, με την προώθηση του αποκρουστικού νομοθετήματος περιορισμού των συναθροίσεων και περιστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων, είναι και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αντιμετώπισης και καταστολής των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων. 

Σχέδιο αυταρχισμού, αντιμετώπισης και  ανάσχεσης, των,  ως απόρροια της αντικοινωνικής και αντεργατικής ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, συλλογικών  αγώνων,  με όπλα τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων. 

Η απάντηση κατά των σχεδίων της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού, και της καταπάτησης θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων  θα δοθεί στο δρόμο,  η κοινωνική πλειοψηφία θα απαντήσει, θα απορρίψει και θα καταργήσει στη πράξη τα επιτελικά σχέδια του συστήματος. 

Η καθοριστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων, για τη Δημοκρατία, την ελευθερία και τα δικαιώματα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη και ώρα 19:00 μ.μ. 

Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη.

Η Δημοκρατία σε κίνδυνο

Όλοι στο δρόμο

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ