ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των πρώην εργαζομένων στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των πρώην εργαζομένων στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2020

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Εργαζόμενες, -νοι

Μέσα από τις γραμμές αυτής της ανακοίνωσης, πέρα από την αυτονόητη για εμάς έκφραση αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας πρώην εργαζομένους της Ελευθεροτυπίας στο δίκαιο, πολύχρονο αγώνα τους, θέλουμε να εκφράσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την προκλητική και απαράδεκτη στάση των Τραπεζών Alpha Bank και Πειραιώς που με την απαίτησή τους να πάρουν αυτές το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προέκυψαν από την πώληση του κτιρίου της πτωχευμένης επιχείρησης «Χ.Κ. Τεγόπουλος», τους εμποδίζουν να πάρουν πίσω τα δεδουλευμένα τους!

Εργαζόμενες, -νοι

Θυμίζουμε:

  • Οι τράπεζες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα χρήματά τους είναι αυτές που όλοι εμείς ως τα συνήθη υποζύγια ανακεφαλαιοποιήσαμε με ιδρώτα και αίμα 4 φορές μέχρι τώρα!
  • Οι τράπεζες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα χρήματά τους είναι ανάμεσα σε αυτές που ως τραπεζικός κλάδος, το 2019, κατέγραψαν κέρδη πάνω από 101%!
  • Οι τράπεζες που εμποδίζουν τους εργαζόμενους να πάρουν τα χρήματά τους είναι αυτές που πήραν από τον λαό μας πάνω από 1,5 δις. για ληστρικές προμήθειες!

Σε κάθε τράπεζα, αλλά και σε κάθε επιχείρηση, κόμμα ή πολιτικό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το επιχειρηματικό κέρδος, μια απάντηση χωρά:

Κάτω τα χέρια σας από τον κόσμο της εργασίας.

Κάτω τα χέρια σας από τον κόσμο του μόχθου.

Όμως αυτά τα λόγια για να μην ακούγονται ως πυροτέχνημα και να μην είναι κούφιες φράσεις, εκείνο που χρειάζεται είναι ο συντονισμός του αγώνα όλων μας.

Το πρόβλημα του καθενός μας να γίνεται πρόβλημα όλων μας.

Στη βάση αυτή, για μια φορά ακόμα, καλούμε τη ΓΣΕΕ να πράξει το αυτονόητο.

Να αφήσει τις χωρίς κόστος ανακοινώσεις συμπαράστασης και να συντονίσει τον αγώνα όλων των δυνάμεων του κόσμου της δουλειάς.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Γραμματεία ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ