Αναβολή στη δίκη για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναβολή στη δίκη για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Αναβλήθηκε  λόγω παρέλευσης του ωραρίου, η δίκη εναντίον πέντε καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες  διώκονται αυτεπάγγελτα με κατηγορίες όπως βαριά σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ειρήνης, εισβολή σε δημόσια υπηρεσία. Οι εργαζόμενες αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την ανάκληση των απολύσεων τους  και την άρση της διαθεσιμότητας. Αν και δέχτηκαν επίθεση κατηγορούνται ότι αυτές επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο αγώνας τους  έχει δικαιωθεί πανηγυρικά με την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε παράνομη την διαθεσιμότητα.    Όλες έχουν επιστρέψει στις θέσεις εργασίας τους στο Υπουργείο Οικονομικών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.   Το ωράριο τους έχει μετατραπεί σε 8ωρο αντί του 4ωρου, πολύ σημαντικό «γιατί μισό ωράριο ίσον μισή ζωή» όπως μας είπαν οι ίδιες και πολύ σημαντικό για την κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρεθήκαμε για συμπαράσταση εργαζόμενοι και εργαζόμενες από πολλούς εργασιακούς χώρους,  σωματεία, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών κλπ. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18/12/2018.

 

Συνέντευξη με την Δήμητρα Μανώλη:

 

Συνέντευξη με τη Βάσω Γκόβα: