ΕΣΗΕΑ & ΠΟΣΠΕΡΤ : Να σταματήσει αμέσως ο εμπαιγμός των εργαζομένων του MEGA

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΣΗΕΑ & ΠΟΣΠΕΡΤ : Να σταματήσει αμέσως ο εμπαιγμός των εργαζομένων του MEGA

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την χθεσινή ανακοίνωση της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ A.E.», στην οποία αναφέρεται ότι: «εξήντλησε όλες τις ενέργειες που θα μπορούσε να κάνει κάτω από τις προαναφερόμενες πολύ δύσκολες συνθήκες» και ότι «θα προχωρήσει από εδώ και πέρα με βάση τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία». Η ανακοίνωση προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση καθώς οι συνάδελφοι διαπίστωσαν ότι στην πραγματικότητα εμπαίζονται όλους αυτούς τους μήνες.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι δήλωναν, δήθεν, ότι προσπαθούσαν να πετύχουν την εξυγίανση της εταιρείας και να διασώσουν τη λειτουργία του σταθμού και τις θέσεις εργασίας. Δίδονταν αφειδώς υποσχέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, οι οποίοι κράτησαν τον σταθμό ζωντανό και ανταγωνιστικό, την ίδια ώρα που τα έσοδα κάλυπταν χρέη των μετόχων στις Τράπεζες, χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους. Όταν έφθασαν σε συμφωνία με τις Τράπεζες, κατά τη δήλωση των Τραπεζών ενώπιον του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, όχι μόνο δεν προσήλθαν για την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά εγκατέλειψαν στην κυριολεξία το MEGA και τους εργαζόμενους στην τύχη τους, με μία και μόνη ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, οι μέτοχοι – μέσω του Δ.Σ. της εταιρείας – επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και τελικά στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, και με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε, τι νόημα είχαν άραγε οι συναντήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων με τους μετόχους, οι οποίοι τους διαβεβαίωναν για το σταθερό τους ενδιαφέρον να διασώσουν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού;Πώς συμβιβάζονται όλες αυτές οι υποσχέσεις με τη δήλωση ότι προτίθενται να καταβάλουν μόλις 750.000 € για μισθοδοσία ενώ τα υπόλοιπα ζητούν να καταβληθούν από τις Τράπεζες;

Οι εργαζόμενοι, μετά τον αγώνα που έδωσαν, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, δεν αξίζουν τέτοιας τύχης και δεν πρόκειται να την δεχθούν. Κράτησαν όρθιο το MEGA χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και πίστεψαν σε όσα τους υπόσχονταν, θεωρώντας ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί για τελευταία φορά τους μετόχους, τις Τράπεζες και την κυβέρνηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταβάλουν τα οφειλόμενα 17 μηνών στους εργαζόμενους και με καλή θέληση να επιλύσουν το πρόβλημα. Ας σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός.

 

Ανακοίνωση για το ΜΕGA εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ : Η αδιαφορία και η αναλγησία έχουν όρια

9 μερόνυχτα οι εργαζόμενοι του MEGA  έχουν κατασκηνώσει στην Κηφισίας, έξω από τα γραφεία του ενός από τους τρεις μεγαλομετόχους. Είναι εκεί και θα συνεχίσουν να είναι, διεκδικώντας το αυτονόητο για τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους, αφού είναι απλήρωτοι 17 μήνες και πλέον.

Στον αγώνα ζωής, επαγγελματισμού και αξιοπρέπειας, η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΤΙΤΑ στέκονται στο πλευρό τους.

Ο αγώνας τους επί 23 μήνες, κρατώντας το MEGA ανοιχτό και φέρνοντας περίπου 60 εκατομμύρια στο MEGA, αφήνει ασυγκίνητους τους μετόχους και όχι μόνο.

Οι μέτοχοι το «παίζουν» αμέτοχοι, με διάφορες δικαιολογίες δεν κατέθεσαν πρόταση για αδειοδότηση και αφήνουν οικογένειες ολόκληρες και ανθρώπους που στήριξαν το MEGA επί 30 χρόνια περίπου, να λιμοκτονούν και να ζητιανεύουν τα δικαιώματά τους.

Ως εδώ !

Η αδιαφορία και η αναλγησία έχουν όρια. Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί πλέον και σε πολλές περιπτώσεις, οι καταστάσεις γίνονται μη αναστρέψιμες.

Πριν θρηνήσουμε θύματα, καλούμε τους μετόχους και τις τράπεζες να δώσουν άμεση λύση και να πληρώσουν σε αυτούς τους εργαζόμενους  τα χρήματα που τους οφείλουν. Μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι μέτοχοι έχουν στην ιδιοκτησία τους και άλλα ΜΜΕ.

Καλούμε τους εισαγγελείς να κινηθούν άμεσα για το μεγάλο δράμα που εκτυλίσσεται σε αυτούς τους εργαζόμενους και στη συνεχόμενη παραβίαση των νόμων.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ να είναι αρωγοί για το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Νεφελούδη να εξετάσει άμεσα την παροχή μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των εργαζομένων και των οικογένειών τους.

Επίσης καλούμε τoν Υπουργό Οικονομικών να εγκρίνει επιτέλους τις απαραίτητες προσλήψεις για την ΕΡΤ, που εδώ και ένα χρόνο έχει δεσμευθεί η Κυβέρνηση, ώστε κάποιοι από τους συναδέλφους αυτούς να προσληφθούν στην ΕΡΤ.

Το θέμα των συναδέλφων μας και του κλάδου γενικότερα αποκρύπτεται και αποσιωπάται από όλα τα ΜΜΕ πλην της ΕΡΤ που έχει κάνει ρεπορτάζ και αυτή τη στήριξη οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν αναγνωρίσει.

Όμως, το χρέος της ΕΡΤ απέναντι στην κοινωνία και στους συναδέλφους δεν πρέπει να εξαντλείται μόνο στα ρεπορτάζ. Ζητούμε και πρέπει να δώσει περισσότερο χρόνο και χώρο και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση για να αναδειχθεί το θέμα των συναδέλφων μας, καθώς και κάθε άλλης ομάδας που δεινοπαθεί και «κατακρεουργείται» από ανάλγητους μετόχους και «αφεντικά» που μέχρι σήμερα συντηρούσαν τις επιχειρήσεις τους με θαλασσοδάνεια σε βάρος του λαού.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια ευνομούμενη πολιτεία, που τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αίμα έχουν κατακτηθεί δεν θα καταπατώνται και δεν θα στραγγαλίζονται.