Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις 21 και 22 Απρίλη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις 21 και 22 Απρίλη

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στις 21 και 22 Απρίλη διεκδικώντας το Δώρο Πάσχα αλλά και την ακύρωση του νόμου που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση.

«Σε μια περίοδο γενικής φτωχοποίησης των εργαζομένων, υγειονομικής ανασφάλειας και
περιοριστικών μέτρων εξοργιζόμαστε με την πολιτική όπου με μίσος και αυταρχισμό μας κλέβει τα δεδουλευμένα και παρακρατηθέντα χρήματα μας, όπως είναι το Δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας, οι
αποζημιώσεις. Εξοργιζόμαστε να μην μπορούμε να κάνουμε Πάσχα, να μας κόβουν τους μισθούς και την ίδια ώρα να δίνονται δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους» σημειώνει το Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας και συνεχίζει:

«Απαιτούμε την απόσυρση – ακύρωση του νόμου που την οδηγεί στην εκποίηση. Απαιτούμε τη χρηματοδότηση από το ίδιο το κράτος, την ανάπτυξη της, τον εκσυγχρονισμό της για να προσφέρει δισεκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά δημόσια ταμεία, για να προσφέρει εργασία με ασφάλεια, με δικαιώματα των εργαζομένων, ανάπτυξη υπέρ του λαού. Ειδικά σήμερα που όλοι μας μιλούν για «την επόμενη μέρα», το σταμάτημα της εκκαθάρισης και της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ είναι θέμα πρωτεύον για όλο τον ελληνικό λαό. Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ με αίμα και ιδρώτα, όπως πάντα, με λίγα μπορούν να προσφέρουν δισεκατομμύρια, χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Ταυτόχρονα, το σωματείο καλεί με μια οργισμένη επιστολή του προς τις αρμόδιες αρχές, στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Χατζηδάκη και Σταϊκούρα και στη σύλληψή τους για εξαπάτηση: «Αναμένουμε να πράξετε τα δέοντα στο αίτημά μας. Αναμένουμε, για να το πούμε απλά και λαϊκά να τους βάλετε όλους στη ‘στενή’.

Τα ‘βραχιόλια’ ήδη τα έχουμε ετοιμάσει από την παραγωγή μας, από σιδηρονικελιο και είναι πιο ατσάλινα και από το ατσάλι. Συγγνώμη που εκφραζόμαστε έτσι αλλά η αγανάκτηση, η σύγχυση που μας έχουν δημιουργήσει δεν περιγράφεται.

Δεν είναι δυνατόν να νομίζουν κάποιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού, ότι μπορούν να απαξιώνουν τις ζωές μας, να μας σκοτώνουν, να ξεπουλούν τα πάντα, να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, να μας κλέβουν τον μόχθο μιας ζωής όπως είναι οι αποζημιώσεις μας, να γκρεμίζουν τα όνειρα μας όπως είναι η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, να ζουν αυτοί με την λογική ‘Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνά’ και να μην έχουν κόστος. ΟΧΙ. Να πληρώσουν. Σας καλούμε.

Βάλτε τους μέσα.
Καλούμε την εργατιά της ΛΑΡΚΟ να συμμετέχει μαζικά στην 48ωρη απεργία στις 21 –22/04/2020».