ΠΟΘΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας

Για την υποτίμηση των πτυχίων

 

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13:30 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν ηθοποιοί, χορευτές, χορογράφοι, καθηγητές χορού και κινηματογραφιστές, απόφοιτοι των ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών που έχουν σπουδάσει και έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του ΥΠΠΟ και δεν δύνανται να αποδείξουν τί σπούδασαν, ούτε να εξελίξουν τις σπουδές τους, διότι τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Στην δυναμική κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και ένα ελαφρύ χιόνι που έπεσε.

 

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από : την Πανελλήνια ομοσπονδία θεάματος, Σωματείο εργαζομένων στο χώρο του χορού, Ένωση τεχνικών Ελληνικού κινηματογράφου τηλεόρασης, Σωματείο καθηγητών χορού, Σωματείο τεχνικών απασχολούμενων σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, Κλαδικό σωματείο θεάματος, Επιτροπή αγώνα για την καλλιτεχνική παιδεία, Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Παιδείας κο. Δημήτρη Μπαξεβανάκη και δεσμευτήκαν να συνεχίσουν το διάλογο καταθέτοντας υπόμνημα θέσεων. Το κύριο αίτημα είναι η δημιουργία Δημόσιας Σχολής παραστατικών τεχνών και κινηματογράφου Πανεπιστημιακού επίπεδου. Επίσης ζήτησαν να υπάρξει ισοβάθμηση των πτυχίων με αυτών των ΤΕΙ (έως το 2003) ώστε μα πάψουν  να παραμένουν αδιαβάθμητα.

 

Ζητήθηκε επίσης να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ως προς την υπογραφή της  Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), σύμφωνα με το άρθρο 79 του νόμου 4481/17 χωρίς αναφορά στο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, επίσης χωρίς αναφορά στο ότι πρόκειται για επαγγελματική αντιστοίχιση προσόντων και όχι για ακαδημαϊκή ισοτιμία και χωρίς να εξαιρούνται τα Εξαιρετικά Ταλέντα.