Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Εθνικό Θέατρο

Με ενδιαφέρον αναμένεται η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στο Εθνικό Θέατρο.

Όπως αναφέρει το Σωματείο υπάρχει ανησυχία για τα οικονομικά του Θεάτρου, για την πορεία του Οργανισμού, για την μη τήρηση από πλευράς της Διοίκησης της Συλλογικής Σύμβασης και άλλων των συμφωνιών όπως την συμφωνία μετά από διαμεσολάβηση του Υπουργείο Πολιτισμού το καλοκαίρι του 2017 και της δέσμευσης για έναρξη διαπραγματεύσεων για τον εσωτερικό κανονισμό και το οργανόγραμμα που θα επιλύσει και το πρόβλημα με την κατανομή των τμημάτων διευρύνοντας θεσμικά το δικαίωμα της ευθύνης στους υπευθύνους των τμημάτων, η οποία καθυστερεί εδώ και τρία χρόνια! Επίσης για κωλυσιεργία στην επίλυση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για περιβάλλον της Διοίκησης που απολαμβάνει προνόμια.

Δηλώνουν επίσης ότι στοχεύουν στην υπεράσπιση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του Οργανισμού. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν: «Πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα». Να σημειώσουμε ότι το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής στο παρελθόν. Ανάμεσα στις δράσεις του ήταν η επιτυχής προσπάθεια εξυγίανσης του Οργανισμού με την ανάδειξη κακοδιαχείρισης από προηγούμενη διοίκηση με σκληρές ανακοινώσεις τότε εκατέρωθεν. Η υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης όταν ασκήθηκε λογοκρισία με το κατέβασμα παράστασης. Καθώς και υπεράσπιση θέσεων εργασίας από απόπειρα την διοίκησης για εργολαβοποίηση τμημάτων και απολύσεις με προσχηματικούς λόγους κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

 

Επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού έστειλε το ΣΕΕΘ, με αφορμή την επικείμενη λήξη της θητείας του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

http://seeth.net/index.php?p=2&id=1352