Εθνική: Απολύσεις εργαζόμενων για να κάνουμε γιορτές – ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εθνική: Απολύσεις εργαζόμενων για να κάνουμε γιορτές – ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

Συναδέλφισσες, -οι,

Η Black Friday στην Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε μια εβδομάδα νωρίτερα με πολύ κακές εξελίξεις για τους ενοικιαζόμενους τραπεζοϋπάλληλους. Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν πραγματικά μαύρη για κάθε σκεπτόμενο εργαζόμενο, καθώς είχαμε μαζικές απολύσεις ενοικιαζόμενων από την εταιρία Icap Outsourcing Solutions.

Είναι απορίας άξιον τι περικοπές γίνονται, από ανθρώπους που δουλεύουν για πενταροδεκάρες, όταν η Τράπεζα αλλάζει οργανόγραμμα και τοποθετεί κάθε ειδικό συνεργάτη σε θέση Υποδιευθυντή (τουλάχιστον). Αλλά και ποια έργα δήθεν μειώνονται όταν απολύεται κόσμος με γνώση, εξειδίκευση και  εμπειρία  και στις θέσεις τους προσλαμβάνονται νέοι φθηνότεροι υπάλληλοι ή ακριβότεροι «ειδικοί συνεργάτες».

Φτάνουν δε στο σημείο να λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα! Φαίνεται πως η πέτσα τους έχει χοντρύνει τόσο πολύ που έχουν χάσει ακόμη και το ταλέντο τους στα παραμύθια. Γιατί ποίος ρωτάει άραγε πώς θα κάνουν γιορτές μονογονεϊκές οικογένειες που η εργασία στην Τράπεζα ήταν το μόνο μέσο προς το ζην, οικογένειες με άρρωστους ανθρώπους  που στέλνουν στην ανεργία, αλλά και άνθρωποι με δεκαετίες στην Τράπεζα που σε μια νύχτα κάποιοι αποφάσισαν πως δεν είναι πια χρήσιμοι.

Ταυτόχρονα κάποιοι αθεόφοβοι πιέζουν «τους τυχερούς» που μένουν, για περισσότερη δουλειά, λιγότερα διαλείμματα και ησυχία..γιατί οι Τράπεζες δεν είναι δα και τίποτα φιλανθρωπικά ιδρύματα! Τώρα βέβαια τα θυμήθηκαν αυτά, γιατί κατά τα μνημονιακά χρόνια που είχαν ανάγκη από γραμμές χρηματοπιστωτικής στήριξης και ορθοπόδησαν χάρη στα λεφτά του ελληνικού λαού και τις θυσίες των εργαζομένων, μας έλεγαν πως οι Τράπεζες είναι κοινωφελή ιδρύματα.

Επιπλέον εκφοβίζουν τους απολυμένους, λέγοντάς τους πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πάρουν αποζημίωση ή θα πάρουν τα μισά χρήματα. Συνάδελφοι το έχουμε πει χίλιες φορές και θα το πούμε άλλη μία: Σε περίπτωση απόλυσης ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, καθώς αν αυτό γίνει είναι σαν να αποδεχόμαστε την απόλυση μας, ως τετελεσμένο γεγονός. Με έγκυρη ενημέρωση από τον εργατολόγο μας, ενημερώσαμε και τηλεφωνικώς ήδη κάθε συνάδελφο πως όταν απολυθούμε, ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ τα δέοντα από το νόμο (όλο το ποσό της αποζημίωσης, ταμείο ανεργίας) ΕΙΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ!

Κανένα κοινωνικό κριτήριο, καμία διαβούλευση με το Σύλλογο και κυρίως καμία ανθρωπιά! Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς. Ζητήσαμε σήμερα συνάντηση με τον Βοηθό Γενικό Διευθυντή Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής κ. Β. Σκιαδιώτη, καθώς και με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Icap Outsourcing Solutions κ. Θ. Τόλη.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογός μας, καλεί σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12.30 στο κτίριο της οδού Πειραιώς 74. Και επειδή ειπώθηκε από επίσημα χείλη πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην έχουμε στενοχώριες τα Χριστούγεννα, ρωτάμε: Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την ισοπέδωση των ζωών μας ανενόχλητοι ή θα φροντίσουμε αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί να τους κάτσουν οι κουραμπιέδες στο λαιμό;

ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 12.30 στο κτίριο της οδού ΠΕΙΡΑΙΩΣ 74.

Το Δ.Σ