Επέκταση της κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις ξένες αεροπορικές εταιρείες

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επέκταση της κλαδικής σύμβασης για τους εργαζόμενους στις ξένες αεροπορικές εταιρείες

Υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου απόφαση για την επέκταση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στις ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Η συγκεκριμένη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας καλύπτει συνολικά 437 εργαζόμενους. Προβλέπει κατώτατο βασικό μηναίο μισθό 660 ευρώ, ο οποίος προσαυξάνεται με τα επιδόματα: τριετιών (3% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 36 ευρώ), γάμου (10% επί του μισθού και ανώτατο ύψος 111,15 ευρώ), ειδικών συνθηκών (48,07 ευρώ για όλους τους μισθωτούς), τροφής (115,79 ευρώ για όλους τους μισθωτούς) και μεταφοράς.

Από τις 21 Αυγούστου, την επομένη δηλαδή της εξόδου από το τρίτο μνημόνιο, έχουν επεκταθεί 10 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες καλύπτουν συνολικά περισσότερους από 191.000 εργαζόμενους.

«Η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων και η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους αποτελούν βασικό μέλημα της κυβέρνησης και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που βρίσκονται σε ισχύ, καθώς και όσες υπογραφούν στο μέλλον, εξετάζονται από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να διαπιστωθεί, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την επέκτασή τους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.