ΕΚΕ: Οι Ιδιώτες Σχολάρχες αγνόησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου… και οι ακροδεξιοί θύλακες χειροκροτούν ! ! !

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΕ: Οι Ιδιώτες Σχολάρχες αγνόησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου… και οι ακροδεξιοί θύλακες χειροκροτούν ! ! !

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. (Ε.Κ.Ε.) δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις επίσημες καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), σύμφωνα με τις οποίες πολλά Ιδιωτικά Σχολεία την Παρασκευή 16/11 έκαναν κανονικά μάθημα, ή αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο για την εκδήλωση που αφορούσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δηλαδή, παραβίασαν με τον πιο κυνικό τρόπο την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που προέβλεπε ρητά πως εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αποκλειστικά και μόνο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ενέργειες αυτές από ορισμένους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων δεν είναι τυχαίες και έχουν συγκεκριμένο πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο. Σταδιακά επιδιώκουν να διαγράψουν από την ιστορική μνήμη τους αγώνες που έδωσαν φοιτητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολαρχών έχει το θράσος να τοποθετείται λέγοντας πως τα ιδιωτικά σχολεία «δεν τις χρησιμοποιούν (εγκυκλίους) ως όχημα απλά για να χαθεί μάθημα και παράλληλα πως«δεν υποτάσσονται στον ιδεολογικό καταναγκασμό και την ομοιομορφία του κεντρικού σχεδιασμού». 

Με λίγα λόγια, οι Σχολάρχες θεωρούν πως οι μαθητικές εκδηλώσεις που εκπέμπουν τα μηνύματα της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της καταδίκης του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας είναι χάσιμο εκπαιδευτικού χρόνου. Ενδεικτικό του δικού τους κατήφορου είναι πως, η διαγραφή του αφιερώματος και των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βρήκε χειροκροτητές από τα μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Βέβαια το γεγονός αυτό δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, καθώς είναι γνωστό πως ο νεοφιλελευθερισμός συναντά την ακροδεξιά σε πολλά μονοπάτια και βαδίζουν μαζί.

Ως ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. (Ε.Κ.Ε.) καταδικάζουμε τις πρακτικές των ιδιωτικών σχολαρχών και ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να διερευνήσουν άμεσα το ζήτημα.

Όσο και αν προσπαθούν οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού και οι κήρυκες του εθνικισμού να αποδομήσουν τους αγώνες που έδωσε η νεολαία και ο εργαζόμενος λαός απέναντι στη ΧΟΥΝΤΑ των Συνταγματαρχών, τους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για αξιοπρεπή εργασία δεν θα τα καταφέρουν.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον.
Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.»

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ