Απεργιακή κινητοποίηση από τους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απεργιακή κινητοποίηση από τους εργολαβικούς της ΔΕΣΦΑ

24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία για σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και πορεία στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ)

«Διεκδικούμε το τέλος της ομηρίας μας μέσω νομοθετικής παρέμβασης, πριν την πώληση του 66%  της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί», δηλώνει στο Left.gr η Μαρία Ρεκλείτου, γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο (ΠΣΕΦΑ), με αφορμή τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

Ο ΠΣΕΦΑ εκπροσωπεί τους εργαζομένους μέσω τρίτων εταιριών που απασχολούνται στη ΔΕΣΦΑ Α.Ε. Πρόκειται, όπως εξηγεί η  κ. Ρεκλείτου, για προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (διοικητικών, οικονομικών και τεχνικών εξειδικευμένων σε θέματα Φυσικού Αερίου) που αποτελεί το 62% του ανθρώπινου δυναμικού του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (περίπου 350 εργαζόμενοι σε σύνολο 550) και απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για πολλά χρόνια (κάποιοι και πάνω από 15), καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για το καθεστώς ομηρίας όλων των εργολαβικών εργαζομένων έχουμε αναφερθεί εκτενώς στο Left.gr, αναδεικνύοντας την ανασφάλεια που βιώνουν.

Και στην περίπτωση των εργαζομένων της ΔΕΣΦΑ, ζητούμενο είναι το αυτονόητο: «να προσληφθούμε από τον πραγματικό μας εργοδότη, την ΔΕΣΦΑ και άρα να εξισωθούμε μισθολογικά με συναδέλφους, με τους οποίους εκτελούμε ακριβώς τα ίδια καθήκοντα, ακριβώς για την ίδια εργοδότρια εταιρία, υπό τις ακριβώς ίδιες συνθήκες απασχόλησης, στους ακριβώς ίδιους εργασιακούς χώρους», όπως τονίζει η κ. Ρεκλείτου.

Υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ο ΠΕΣΦΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία για σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, «με μοναδικό αίτημα την επίλυση του θέματος με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης».

Στο πλαίσιο της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 11 το πρωί.

Επιπλέον, τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει και το σωματείο των εργαζομένων αορίστου χρόνου στην εταιρεία (ΣΕΔΕΣΦΑ), το οποίο σημειώνει ότι «η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρίας, η οποία ολοκληρώνεται σε λιγότερο από δύο μήνες, είτε θα οξύνει το πρόβλημα είτε θα το επιλύσει» και απαιτεί την «οριστική επίλυση αυτού του χρόνιου, άδικου και αντεργατικού καθεστώτος» ενώ, τον αγώνα των εργολαβικών εργαζομένων στηρίζουν πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους.

«Να γίνει πράξη το τέλος της Ομηρίας. Ο φόβος να αντικατασταθεί με την κανονικότητα και η αμφισβήτηση με σεβασμό. Καμία «έκπτωση» στα δικαιώματα τους», τονίζει μεταξ’υ άλλων σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, η οποία επίσης βρίσκεται στο πλευρό τους.

Πηγή:  left.gr