ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ… ΜΕΣΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ… ΜΕΣΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

για ακόμα μια φορά η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση μόνο ως εμπαιγμός στα πρόσωπα των εργαζομένων μπορεί να αξιολογηθεί.

Αλήθεια:

 Γιατί έγινε η διαπραγμάτευση εν κρυπτώ από τους συναδέλφους και τους άλλους Συλλόγους, με τη λυσσαλέα άρνηση του «συλλόγου της σιωπής» να υπάρχει συμμέτοχή στη διαδικασία των άλλων συλλόγων της Πειραιώς; Είχαν κάτι να κρύψουν;

 Γιατί υπογράφτηκε μεσούντος του καλοκαιριού – «στα μπάνια του λαού» – όπου μεγάλος αριθμός συνάδελφων απουσιάζει με την καλοκαιρινή του άδεια;

 Γιατί δεν ανακοινώθηκε από την αρχή το διεκδικητικό πλαίσιο ώστε να είναι ενήμεροι όλοι οι συνάδελφοι;

 Οι συμβολικές αυξήσεις επιδομάτων, πόσους συναδέλφους αφορούν; Θα συμψηφισθούν με την οικειοθελή παροχή;

 

Η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση για μια ακόμη φορά αφήνει ανοικτά και εκκρεμή μια σειρά εργασιακά ζητήματα, με ευθύνη της Διοίκησης της Τράπεζας και των … «προθύμων», που την υπέγραψαν όπως:

 την αποτύπωση της ουσιαστικής δέσμευσης – όχι βούλησης – της Τράπεζας, για τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας.

– την ένταξη του προσωπικού, που τυχόν δεν εμπίπτει, στις προστατευτικές διατάξεις του Οργανισμού Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς.

την ένταξη των συναδέλφων, που μέχρι στιγμής δεν υπάγονται, σε Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα (αφορά εργαζόμενους από την πρ. Αγροτική, πρ. Marfin, πρ. Γενική, πρ. Millenium, πρ. Πανελλήνια).

– την ουσιαστική βελτίωση του προγράμματος, των καλύψεων νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης:

– χωρίς καταβολή ασφαλίστρων για τα προστατευόμενα μέλη μας,

– χωρίς τη συμμετοχή των 500€ στη νοσοκομειακή περίθαλψη,

– χωρίς εκπιπτόμενο ποσό 100€ ανά ασφαλιζόμενο μέλος στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη,

– με αύξηση του ποσοστού και του ανώτατου ποσού επιστροφής στις ιατρικές δαπάνες,

– με αύξηση του ετησίου πλαφόν νοσοκομειακής περίθαλψης (αυτή τη στιγμή είναι 20.000€),

– με πραγματικές βελτιώσεις των υπόλοιπων όρων του συμβολαίου.

– τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, που απορρέει από τις διατάξεις του Οργανισμού Προσωπικού της Τράπεζας Πειραιώς,

– επιπλέον μισθολογικά κίνητρα για τους εργαζόμενους στο Δίκτυο των καταστημάτων ανάλογα με τη θέση ευθύνης και το αντικείμενο εργασίας,ώστε να αποτρέψουμε τη φυγή αξιόλογων συναδέλφων μας που αποχωρούν απογοητευμένοι λόγω των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Η επίλυση των παραπάνω ζητημάτων αποτελεί αναγκαίο και ουσιαστικό βήμα για την ενιαία και ισότιμη αντιμετώπιση των εργαζομένων, στην κατεύθυνση της οριοθέτησης ενός εργασιακού πλαισίου κοινού για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

γίνεται πλέον αντιληπτό από όλο και περισσότερους από εσας ότι δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τις τύχες μας σε έναν σύλλογο που λειτουργεί ως δούρειος ίππος για το μέλλον της εργασίας μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η μαζική στήριξη και εγγραφή στο Σύλλογό μας δημιουργεί την προοπτική ανάδειξης ενός ΝΕΟΥ αντιπροσωπευτικού Συλλόγου, που θα διαπραγματεύεται και θα παρεμβαίνει χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις προς όφελος ΟΛΩΝ των συναδέλφων.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων και να διεκδικούμε λύσεις που θα υπηρετούν

τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) & 216 9001245 & 216 4001398 (εσ. 81398).

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

Μπεμπένης Εμμανουήλ                     Γοίλιας Ισίδωρος