Συνδικαλιστικό σεμινάριο: Ιστορική αναδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνδικαλιστικό σεμινάριο: Ιστορική αναδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος

​ ” Ιστορική αναδρομή του συνδικαλιστικού κινήματος “: Συνδικαλιστικό σεμινάριο την Τρίτη 12 Ιουνίου στο ΣΠΟΥΤΝΙΚ

Τρίτη 12 Ιουνίου στις 18:00 στον πολυχώρο Σπούτνικ  : 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ 

 

Παρουσίαση: Χάρης Αθανασιάδης, Ιστορικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 

Οργάνωση : www.ergasiasimera.gr 

Τα κενά πληροφόρησης και κατάρτισης στη συνδικαλιστική πρακτική θα προσπαθήσει να καλύψει η σειρά σεμιναρίων-παρουσιάσεων που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του site: “εργασία σήμερα” (www.ergasiasimera.gr) με τη αρωγή ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών στελεχών. 

Ο ιστότοπος:  εργασία σήμερα(www.ergasiasimera.gr)  είναι μία συνεργατική προσπάθεια με στόχο την ενημέρωση εργαζομένων και ανέργων. Στον ιστότοπο αναρτώνται  ανακοινώσεις, αποφάσεις, αναδημοσιεύσεις, κινητοποιήσεις και προτάσεις που αφορούν τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας.

Ερωτήματα όπως:

  • Τι γνώσεις και δεξιότητες χρειάζονται για να είναι κανείς συνδικαλιστής –τρια;
  • Πού, πώς βρίσκουμε απαντήσεις για λογιστικά, οικονομικά, νομικά θέματα;
  • Πώς αναπτύσσουμε βασικές δεξιότητες για συγγραφή ανακοινώσεων, επιστολών κλπ;

φιλοδοξούν να απαντήσουν τα σεμινάρια-παρουσιάσεις τα οποία ξεκινούν τη Τρίτη 12 Ιουνίου.

 

Πρέπει να είμαστε σε θέση σε κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο δουλειάς να υπερασπιστούμε τα αιτήματά μας με ισχυρά επιχειρήματα, να αξιοποιούμε όλα τα νομικά εργαλεία και να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας για καλύτερη οργάνωση και διάχυση της πληροφόρησης. Οπλισμένοι με αυτοπεποίθηση που δίνει η γνώση αντιμετωπίζουμε ισότιμα τα καλοπληρωμένα στελέχη των επιτελείων των εργοδοτών και οργανώνουμε με αποτελεσματικά κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη. Μεταστρέφουμε τις αντιλήψεις των συναδέλφων και συναδελφισσών και πείθουμε ότι αξίζει τον κόπο να βάλει πιο ψηλά στις προτεραιότητές του/της τις υποχρεώσεις του/της προς το σωματείο.

 

Με τη πρώτη παρουσίαση με θέμα: Ιστορική αναδρομή του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην Ελλάδα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χάρης Αθανασιάδης θα δώσει το περίγραμμα των φάσεων που διένυσε το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα από το πρώτο σωματείο εργατών  στη Σύρο, τη Φεντερασιόν της Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα. Τίποτα δεν χαρίστηκε, τίποτα δεν ήταν αυτονόητο, η ίδια η καθιέρωση της εργατικής νομοθεσίας ήταν αποτέλεσμα σκληρών και μακροχρόνιων αγώνων. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στον Πολυχώρο Σπούτνικ, (Κεραμεικού 46 Μυλλέρου, στάση Μετρό Μεταξουργείο) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 

Παρουσίαση: Χάρης Αθανασιάδης, Ιστορικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Τρίτη 12 Ιουνίου, ώρα 6 μ.μ.

Πολυχώρος Σπούτνικ

Κεραμεικού 46 Μυλλέρου

Στάση Μετρό: Μεταξουργείο

Πληροφορίες-συμμετοχές: ergasiasimera@gmail.com