Μαζική συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας στην Speedex

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαζική συμμετοχή στην 4ωρη στάση εργασίας στην Speedex
Speedex Στάση εργασίας

Με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε σήμερα η 4ωρη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων στην Speedex, για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Οι εργαζόμενοι ζητούν αξιοπρεπείς μισθούς ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στο κύμα ακρίβειας που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά.

Οι ταχυμεταφορές ήταν ο κλάδος που «πρωταγωνίστησε» την περίοδο της πανδημίας με την κατακόρυφη άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την συνακόλουθη αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας.

Εντούτοις η Speedex,  από τις κυρίαρχες εταιρείες του κλάδου κρατά αδιάλλακτη στάση απέναντι στα αιτήματα του σωματείου εργαζομένων και μάλιστα προσέφυγε στα δικαστήρια για να κηρύξει την στάση εργασίας παράνομη.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή 4ωρη στάση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφού εκτός από το σωματείο είχε προκηρύξει στάση και το ΕΚΑ, έδωσε την απάντηση.

Την συμπαράσταση στον αγώνα των συναδέλφων έδειξαν και με την παρουσία τους στην απεργιακή συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΕΚΑ, επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και το ΣΕΤΤΕΑ.

Στην συνέλευση που έγινε στην πύλη των εγκαταστάσεων της εταιρείας οι συνάδελφοι αποφάσισαν νέες επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας ή 24ωρες απεργίες, αν η εταιρεία επιμείνει στην αδιαλλαξία της.